težak teren / Još jedna uspješna HGSS-ova akcija spašavanja: stradalog lovca izvukli iz šume

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva je prebačen s teškom ozljedom noge u splitsku bolnicu. U akciji je sudjelovalo više od 20 pripadnika HGSS-a

26.12.2017.
14:49
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Munjevito i uspješno završena je akcija spašavanja I. B. (37), lovca iz Kaštela koji je u utorak ujutro ozlijeđen na nepristupačnom predjelu između Planog i Labina, piše 24sata.

Naime, muškarac je s dvojicom prijatelja krenuo u lov na dan sv. Stjepana. Nasreću, imao je mobitel pa je nakon nezgode alarmirao prijatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva je prebačen s teškom ozljedom noge u splitsku bolnicu. U akciji je sudjelovalo više od 20 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, kako na terenu, tako i u helikopteru.

"Imali smo zemaljske snage na terenu koje su došle do muškarca i imobilizirali ga. Predio Kozarica je izuzetno težak, izvlačenje zemaljskim putem bi trajalo jako dugo jer nema staza, ničega, i bilo bi potrebno još GSS-ovaca, tako je podignut helikopter iz baze u Divuljama. Akcija je prošla bez većih problema, a zahvaljujemo HŽ-u na susretljivosti jer su zaustavili promet prugom tijekom akcije", doznaje se od pripadnika HGSS-a koji su izašli na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo