DRŽAVNI INSPEKTORAT / Jordanić za RTL Direkt: 'Takav zakon može provesti samo Leonardo da Vinci'

Bivši glavni državni inspektor Branko Jordanić pozdravlja vraćanje jedinstvenog državnog inspektorata

5.12.2018.
22:30
VOYO logo

Vlažni san HDZ-ovca Andrije Mikulića da funkciju predsjednika zagrebačke Skupštine zamijeni puno unosnijom funkcijom glavnog državnog inspektora počeo se ostvarivati. 

Sabor je u srijedu usvojio izmjene u čak 33 zakona koje se odnose na jednu te istu stvar. Gašenje svih inspekcija po razno raznim ministarstvima kako bi se objedinile u jednu jedinu kojoj će kao nekad, na čelu biti jedan, jedini Bog i batina - glavni državni inspektor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lex Mikulić 

Oporba je u Saboru naravno bila protiv, ali isključivo zato što se cijeli sustav mijenja zbog jednog čovjeka pa je novi zakon već nazvan "Lex Mikulić". Sam Mikulić nije htio potvrditi da je on sretni dobitnik ove funkcije, ali lijepo se vidi kako čovjek sija od sreće.

Bivši glavni državni inspektor Branko Jordanić pozdravlja vraćanje jedinstvenog državnog inspektorata, ali tvrdi da će mu trebati bar tri do pet godina da ponovo počne funkcionirati kako treba. Inače jedinstvenu državnu inspekciju 2014. je rasturila Vlada Zorana Milanovića, nikad se nije doznalo zašto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se ne radi populistički"

"Hvalevrijedan projekt, ali projekt koji se provodi s ozbiljnim suradnicima i koji znaju temu, tri do pet godina. To se ne radi unutar mjeseca, dva, tri, četiri. To se ne radi populistički", rekao je Jordanić za RTL Direkt.

"A onda nastavak današnjih događanja u Saboru, ja sam gledao kao najbolji horor koji sam ikada gledao. Ja volim horore gledati. To je prestrašno. Vi imate hrpu ljudi koji ne znaju i ne razumiju temu. ", rekao je Jordanić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ta mantra ministara kada se dogodi neka afera, mi ćemo poslati našu inspekciju. Nema naše inspekcije, postoji državna i to je osnovna greška koja se desila kada se bivši inspektorat raspustio. Ovaj inspektorat i namjeru stavaranja ovakvog inspektorata, bojim se reći, u ovom trenu može provesti samo Leonardo da Vinci i nitko drugi", zaključuje Jordanić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo