festival / JohannesburgFest: cjelodnevni festival alternativne glazbe i umjetnosti u Ivanić-Gradu

Image

Ove godine napušteni gradski bazen Ivanić-Grada na jedan dan postaje podij za uživanje u alternativnoj glazbi koja spaja različite elektro, funk i jazz zvukove

29.8.2017.
10:08
VOYO logo

Na JohannesburgFestu nastupaju glazbenici iz Hrvatske i Slovenije, a osim muzike posjetitelji će uživo vidjeti kako nastaju grafiti te umjetničke radove studenata Akademije likovnih umjetnosti.

U zanimljivom ambijentu nastupa jednako zanimljiva skupina glazbenika iz različitih žanrova koje je često teško definirati, ali ih sve povezuje zvuk koji je drugačiji, zvuk koji razbija monotoniju i širi glazbene vidike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chui je trenutno jedan od najzanimljivijih hrvatskih projekata poznat po suradnji s Joispom Lisac, a gaje unikatan stil koji spaja jazz i elektroniku. Kozmodrum uživo svira elektronsku dance glazbu koristeći gitare, bubnjeve i klavijature, a njihov izričaj mješavina je house i dub stilova ispremiješanih u neprekidnoj DJ-set
izvedbi.

Quentin je četveročlani instrumental bend koji kombinira različite žanrove kao što je stoner, postpunk, psychedlic rock, noise i mnoge druge. Microslav sam za sebe kaže da je čovjek sa kompjuterom i nekoliko sintisajzera, što dovoljno govori o njegovoj ljubavi prema electro synth žanru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Some1else jedan od najprepoznatljivijih producenata najmlađe slovenske generacije, bio je jedan od prvih koji je predstavio
Clip Chop glazbeni žanr svijetu. Clip Chop je stil izvedbe u kojem se glazba i video presijecaju u ulomke i isječke, a zatim se reproduciraju u novom različitom sastavu.
Preko dana će biti dostupna sjedeća mjesta za cjelodnevni chill/hang-out/opušteno druženje i uživanje u radovima studenata Akademije likovnih umjetnosti (slike i kipovi).

Osim toga, posjetitelji će iz prve ruke svjedočiti nastajanju novih grafita naših grafitera Chez 186 i Sarme. Navečer, kad padne mrak, osim glazbenog programa, posjetitelje očekuje i vizualna poslastica u obliku pozadinskih projekcija. Mjesto održavanja je Sportski park Zelenjak Ivanić-Grad, a festival se održava 16. rujna od 12 sati, koncerti počinju od 20 sati. Ulaz je slobodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo