ugledni i utjecajni član oporbe /

Jesu li na to možda zaboravili? I SDP-ovci imaju svog čovjeka u Ramljakovom timu za spas Agrokora

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mršić je ugledni i utjecajni SDP-ovac kojeg su proljetos u stranci molili da se vrati u aktivnu politiku i u slučaju izvanrednih parlamentarnih izbora spasi stranku

3.11.2017.
10:28
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Jutarnji piše kako je SDP-ov zahtjev za opoziv premijera Andreja Plenkovića i cijele njegove Vlade postavljen je na način kao da je Agrokor državno, a ne privatno poduzeće, i kao da nije Ante Ramljak izvanredni povjerenik koji u koncernu ima ulogu sličnu stečajnom upravitelju, nego je to Andrej Plenković osobno. 

Stvorio se dojam da SDP danonoćno strepi nad sudbinom svakog zaposlenika i kooperanta kompanije Ivice Todorića, a pritom se zanemaruje da o svim pitanjima koja su SDP-ovci naveli kao argumente za rušenje Vlade daleko više od Plenkovića zna njihov Zvonimir Mršić, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mršić je ugledni i utjecajni SDP-ovac kojeg su proljetos u stranci molili da se vrati u aktivnu politiku i u slučaju izvanrednih parlamentarnih izbora spasi stranku tako što bi bio SDP-ov kandidat za premijera. 

No, kako je HDZ nakon razlaza s Mostom našao novog koalicijskog partnera u HNS-u, a u SDP-u postalo jasno da su trajno nezadovoljni s vlastitim izborom Davora Bernardića za šefa stranke, tako je Zvonimir Mršić odlučio krenuti svojim putem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lipnju, što se vremenski slaže s Ramljakovim potpisivanjem ugovora s američkim fondom Knightead i drugim kreditorima, SDP-ovac Mršić se ukrcao u postavu koja vodi plovidbu Agrokora nakon Todorićeva sloma. Dana 6. lipnja objavljeno je da je postao savjetnik izvanrednog Vladina povjerenika Ante Ramljaka za poslovnu grupu hrana u Agrokoru, piše Jutarnji.

Dakle, ako Mršić nije savjetovao Ramljaka dok je dogovarao kredit s američkim strvinarskim fondom i ostalim kreditorima, sigurno ponešto zna o okolnostima u kojima je do njega došlo, dok nema dvojbe da je apsolutno kompetentan za sva pitanja koja se tiču interesa dobavljača, vjerovnika, stjecanja statusa najstarijeg dužnika i ostalo.

No, u SDP-u se prave da ova činjenica ne postoji ili su na Mršića zaboravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo