JESTE LI ZBOG BILJEGA GUBILI ZIVCE NA SALTERIMA? / Novi zakon ce rijesiti ove muke

Umjesto trcanja do najblizeg mjesta na kojem se prodaju drzavni biljezi, gradani bi u skoroj buducnosti svaku propisanu upravnu pristojbu mogli placati elektronickim putem.

11.5.2015.
9:48
VOYO logo

Vlada priprema novi zakon o upravnim pristojbama koji bi domace zakonodavstvo u tom podrucju trebao u potpunosti uskladiti s direktivom Europske unije, a to medu ostalim znaci i da gradani trebaju imati mogucnost placanja upravnih pristojbi elektronickim putem, javlja Novi list.

Sadasnjim zakonodavnim rjesenjem sve upravne pristojbe u iznosu do 100 kuna placaju se putem drzavnih biljega, dok je izravno na propisani racun moguce uplatiti pristojbe u iznosu vecem od 100 kuna. Kako Vlada u okviru projekta e-Gradani uspostavlja i sustav e-Pristojbe logican je potez da se omoguci placanje svih upravnih pristojbi elektronickim putem, bilo da je rijec o placanju putem POS uredaja na salteru ili placanju e-pristojbe unaprijed bez obzira na visinu te pristojbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva mogucnost mnogim ce gradanima ubrzati proceduru dobivanja dokumenta za koje je potrebno platiti upravnu pristojbu.

Postojeci Zakon o upravnim pristojbama zajedno s tarifama pristojbi donesen je jos prije 19 godina i do danas je mijenjan 29 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo