41. međunarodni sajam knjiga /

Jeste li napravili popis svih knjiga koje želite kupiti? Trk na Interliber!

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Najavljena su gostovanja Tvrtka Jakovine, Dalije Orešković, Željka Ivankovića, Žarka Puhovskog i brojnih drugih autora

13.11.2018.
12:18
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Počeo je 41. Interliber, međunarodni sajam knjiga. U 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma ove godine bilježi se rast izložbene površine za čak sedam posto. Najavili su program događanja na čak 4 lokacije, tj. 7 izdvojenih prostora koji uključuju dvije pozornice i pet dvorana, bez izložbenih prostora izlagača.

Pisali smo već da će se predstaviti više od 300 izlagača iz 13 zemalja, a zanimljivo je za napomenuti kako se Ruska Federacija na Interliberu prezentira prvi puta nakon više godina. Hrvatskoj publici će zasigurno ponuditi široku paletu moderne ruske književnosti - od poezije do povijesnih djela i prijevoda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski čitatelji će se moći upoznati ne samo s autorima, čija su djela već prevedena na hrvatski jezik, nego i s novim imenima koja su u Ruskoj Federaciji već dugo priznata i poznata. Cilj nastupa je pokazati da su čitanje i dobro štivo i dalje popularni i traženi, bez obzira na zemlju, dob i političke preferencije. 

Posjetitelje očekuje predstavljanje novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženje i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizova, glazbenih programa te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, okruglih stolova i panel rasprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u Premium programu koji će ugostiti i inozemne pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene. Uz predstavljanje knjiga, naglasak je na zanimljivim panel diskusijama uz prisustvo domaćih i međunarodno priznatih književnih zvijezda i stručnjaka.

Najavili su Ivanu Dragičević, Tvrtka Jakovinu, Olega Maštruka, Daliju Orešković, Željka Ivankovića, Božu Kovačevića, Žarka Puhovskog i Petra Štefanića, dok od inozemnih gostiju očekuju Gail Honeyman, škotsku autoricu koja je osvojila svjetsku književnu scenu s prvijencem „S Eleanor Oliphant je sve u redu“ koju i predstavlja na ovogodišnjem Interliberu te Thomasa Engera, norveškog autora kriminalističkih bestselera.

VEZANE VIJESTI:

I ove godine bit će organiziran edukativno-zabavni program za djecu. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u kvizovima znanja HIGH FIVE, a ove će godine na sajam pohrliti i najbolji hrvatski kvizaši radi Ekipnog državnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novost je i znanstvena igraonica u kojoj djeca, pod nadzorom edukatora, teta-čuvalica i promotora, provode do dva sata i sudjeluju u interaktivnim demonstracijama.

Radi se o edukativno-zabavnom programu koji je osmišljen kako bi se djeca mogla zabaviti dok roditelji obilaze sajam knjiga te usput i ponešto naučiti. Aktivnosti koje se provode u znanstvenoj igraonici su tzv. interaktivne demonstracije, a ciljana skupina su djeca u dobi od 5 do 10 godina.

Interliber je i sajam humanitarnih razmjera. U suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara i Zajednicom nakladnika Hrvatske, organizirali su darivanje knjiga jednoj školskoj knjižnici koja samostalno nema uvjeta za kvalitetnu obnovu ili dopuni knjižnične građe. Na natječaj su ove godine pristigle četiri prijave,a odabrana je školska knjižnica Osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radno vrijeme Interlibera je od 10 do 20 sati u utorak, srijedu, četvrtak i nedjelju. U petak i subotu vrata su otvorena od 10 do 21 sat. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo