JEDNI KANDIDATI ŽESTOKO RATUJU PREKO PLAKATA, A DRUGI NEMAJU NITI JEDNOG: / 'Nismo potrošili ni kunu, štedimo...'

Image
Foto: screenshot / Nova TV
10.5.2021.
15:52
screenshot / Nova TV
VOYO logo

O tome koliko su i na što dosad potrošili novca te tko im ga je donirao, stranke su morale izvijestiti Državno izborno povjerenstvo

Kampanja za lokalne izbore ulazi u zadnji tjedan i, kako se može primijetiti, kandidati i političke stranke u završnici žestoko "ratuju" plakatima. Pa je, primjerice, Tomislav Tomašević, lider političke platforme Možemo! i kandidat za gradonačelnika Zagreba, postao glavna zvijezda kampanje Hrvatskih suverenista. Naime, pojavili su se plakati Suverenista na kojima Tomaševića uspoređuju s lubenicom tvrdeći da je "na površini zelen, a iznutra crven".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ZBOG FINANCIRANJA KAMPANJE 151 KANDIDAT U PREKRŠAJU: /

'DIP će ih prijaviti DORH-u radi pokretanja postupaka'

Image
ZBOG FINANCIRANJA KAMPANJE 151 KANDIDAT U PREKRŠAJU: /

'DIP će ih prijaviti DORH-u radi pokretanja postupaka'

Neki u kampanji bez ijednog plakata

Suverenisti ne misle da je to prljava kampanja.

"Gledajte, prljava kampanja bi bila u onom trenutku kad bi mi nešto iznosili, a što nije istina, a sve što smo mi iznijeli na tim našim plakatima je apsolutna istina", kazao je za Novu TV Marko Milanović Litre, kandidat Hrvatskih suverenista za zagrebačku Skupštinu, piše Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnu kampanju vodi i načelnik općine Primošten Stipe Petrina, koji putem plakata ratuje s HDZ-om poručujući "HDZ je gotov ako ti želiš". No, ima kandidata bez ijednog plakata.

”Do sada još nismo potrošili niti jedne jedine kune, štedimo, čekamo zadnji tjedan tako da možemo malo više onda krenuti preko digitalne kampanje, uglavnom Facebooka. Moj Facebook je službena stranica jer tu najbolje možemo vidjeti cijeli život kako živim već 11 godina, tako da nema nikakvih fejk stvari”, izjavio je kandidat Mosta za župana Primorsko-goranske županije Leonardo Pavela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome koliko su i na što dosad potrošili novca te tko im ga je donirao, stranke su morale izvijestiti Državno izborno povjerenstvo. Tomašević kaže da je Možemo! za kampanju dosad utrošio 800 tisuća kuna.

DIP izdao i epidemiološke upute za izbore

A DIP je, piše Dnevnik.hr, izdao i epidemiološke upute za izlazak na izbore. Prije nego krenete na biralište, obavezno izmjerite tjelesnu temperaturu. Kad uđete u objekt u kojem se nalazi vaše biračko mjesto, do njega otiđite najkraćim mogućim putem. Ondje će vas dočekati članovi biračkog odbora koji će vam ponuditi dezinficijens. Masku smijete skinuti samo kako bi članovi biračkog odbora provjerili vaš identitet. Ali i tada, kao i cijelo vrijeme, morate održavati udaljenost od dva metra. Na glasačkom mjestu dočekat će vas kemijska olovka, ali svakako je preporuka da ipak ponesete svoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste u samoizolaciji onda će vas posjetiti članovi biračkog odbora i glasovanje ćete obaviti na ulaznim vratima. U slučaju da imate pozitivan COVID nalaz, glasovat ćete putem osobe od povjerenja. Članovi biračkog odbora doći će povjeriti vaš identitet, osoba od povjerenja ispunit će glasački listić po vašem naputku, spremiti ga u omotnicu i predati članovima biračkog odbora, piše Dnevnik.hr.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo