tjedni pregled /

Je li itko primijetio što nam se to događa s klincima - tuku se, snimaju, pa čak i ubijaju?

Image
Foto: Facebook/Sanjin Strukic/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sad ćete reći da smo stalno negativni i da prenosimo samo crne vijesti, ali faktografija i statistika govore da ste takve vijesti uglavnom i čitali ovaj tjedan

3.2.2018.
10:00
Facebook/Sanjin Strukic/Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Odojak,, smrt Marijana Hanžekovića, tučnjava maloljetnih Splićanki i početak suđenja Davidu Komšiću koji je hladnokrvno ubio svoju trudnu djevojku Kristinu, samo su neke teme na koje ste masovno klikali. Pa krenimo redom...

Skoro smo preko snimke stavili natpis 'uznemirujući sadržaj' kada smo vidjeli snimku na kojoj iz odojka kupljenog u jednom trgovačkom centru curi zeleni gnoj. Poznati trgovački lanac odgovorio je da se radi o pojavi skrivenog apscesa, lokalne gnojne infekcije, odnosno upale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, apsces je skrivena mana koja se nalazi unutar mesa ili mišića pa ga je prilikom obveznog veterinarskog pregleda na liniji klanja teško uočiti ako je smješten duboko u mesu i ako ga se izričito ne probije nožem, a isto je i prilikom klanja, rasjecanja i pakiranja", objasnili su, a nadamo se da se ovako nešto u niti jednom trgovačkom lancu više neće dogoditi.

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo sigurni koliko vas je pogodila vijest o smrti odvjetnika Marijana Hanžekovića jer je čitanije od vijesti o njegovom odlasku s ovozemljaskog svijeta bila Pernarova reakcija na njegovu smrt: "Nije to bio ugledni pravnik nego smeće od čovjeka koje me tužilo za klevetu jer sam ga nazvao monstrumom, čudovištem, delegatom sotone i crpiteljem životne energije iz ljudi. Upozorio sam već na dan kad me tužio da će prije umrijeti nego dobiti sudsku presudu protiv mene, te da bi umjesto pravne bitke protiv mene trebao voditi brigu za svoje zdravlje i život jer je samo pitanje trenutka kad će riknuti. Nije me poslušao, sebi na štetu i vječnu propast. Gori u paklu i nabij si svoju tužbu protiv mene u onu stvar", napisao je Pernar. Pošto vas je većina dosad imala negativno mišljenje o 'masonu' i 'kralju ovrha' Hanžekoviću, složili ste se s Pernarom. Ipak, bilo je i onih koji su smatrali da je Pernar ipak pretjerao nastupom o odlasku najvećeg medijskog maga na ovim prostorima.

VIŠE PROČITAJTE:

Ovog tjedna na tapeti je bio i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Tek što se smirio 'skandalčić' s njegovim pismom ministru Bošnjakoviću da pokuša utjecati na ujednačenje sudske prakse kad su u pitanju radni sporovi protiv bolnica, iz njegovog resora stigla je mnogo lošija vijest. Riječ je o tome da nam je zdravstvo u zadnjih godinu dana doživjelo pravi potop. Nije to neka subjektivna ocjena nas laika, pacijenata ili interesnih skupina, riječ je o Europskom zdravstvenom indeksu. Prema njemu je Hrvatska na ljestvici od 35 zemalja pala za 7 mjesta. Sad se nalazimo na 26. mjestu, a lani smo bili na 19. Ispred nas su čak i Crna Gora i Makedonija i Srbija i Slovenija koja je na visokom 16. mjestu. 

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istom resoru obraz je ipak osvijetlio Zoran Bahtijarević, vršitelj dužnosti ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb koji će uskoro izgubiti svoju funkciju. Roditelji djece iz Klaićeve pokrenuli su peticiju za ostanak na dužnosti ovog omiljenog liječnika, a on je ostao dirnut podrškom. Ne samo to, pokazao je i koliko je skroman, poručivši: "Ovakvu potvrdu za svoj rad mnogi ni ne dožive, no ja nisam vijest, novi mobilni rendgen je".

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da u užarenim, mladim umovima nema racionalnosti, dokaz su šokantne snimke tučnjave učenika više splitskih škola koje posljednjih dana kruže društvenim mrežama, a mi smo ih prvotno na portalu odbili objaviti upravo radi usijanih glava koje ne smiju dobiti apsolutno nikakvo odobrenje za ovakve postupke. Dosad se pojavilo petnaestak snimki, po svemu sudeći, dogovorenih tučnjava učenika. Na jednoj 15 snimki vidljivo je kako se brutalno udaraju dvije učenice dok više desetaka njihovih školskih kolega promatra i bučno navija.

VIŠE PROČITAJTE:

Da je dio današnje 'mlađarije' skrenuo s kursa pokazuje i slučaj brutalnog ubojstva Kristine Krupljan. Ovog je tjedna počelo  suđenje Davidu Komšiću za teško ubojstvo njegove trudne djevojke koju je Komšić iz osvte ubo čak 88 puta. U petak su na sudu svjedočili roditelji optuženog Ivo i Olivera Komšić koji svog sina žele prikazati psihički nestabilnim, a Kristinu 'krivcem' za ono što joj se dogodilo. I da je to odraz zaštitničkog stava roditelja, postavlja se pitanje koliko su ti isti roditelji sagledali svoje postupke i način na koji su odgojili 20-godišnjeg Davida da je došlo do takvog nestabilnog stanja uma, kadrog za ovakav monstruozni zločin.

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovotjedni pregled završavamo malo pozitivnijom viješću: 14. veljače je osim Valentinova i nacionalni dan bez duhanskog dima. 'Pušenje odbaci, lovu nabaci', projekt je koji četvrtu godinu zaredom provodi Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Prijaviti se mogu svi zainteresirani spremni najmanje mjesec dana apstinirati od cigarete. Prijave se podnose do 13. veljače, a svaki kandidat imenovat će i jednog svjedoka, člana obitelji, koji će na kraju potvrditi je li doista apstinirao od duhana. Pobjednik dobiva poklon-bon od 3000 kuna. Svaki kandidat imenovat će i jednog svjedoka, člana obitelji, koji će na kraju potvrditi je li doista apstinirao od duhana. Prijaviti se možete na ovom linku.

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad kontradiktorno stanje nacije zaokružuje komentar na našim društvenim mrežama na ovu vijest: "Nije loše. Taman si pokrijem cigare sljedećih par mjeseci".

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo