EUROPSKE CIJENE, HRVATSKI PRIHODI / Je li Hrvatska i turistima (pre)skupa? Stručnjak bez oklijevanja daje potvrdan odgovor, ali i objašnjava zašto

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Pinezić objašnjava da su troškovi poslovanja praktički iz tjedna u tjedan sve viši te da je sezona onaj dio godine kad treba osigurati sredstva za poslovanje za onaj dio godine kad nema zarade

2.7.2022.
21:46
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Osnivač Zajednice obiteljskog turizma pri HGK Nedo Pinezić  za N1 je komentirao turističku sezonu. Što se tiče dolaska gostiju, trenutno traje blaga stagnacija, a Pinezić potvrđuje da možemo govoriti o tzv. srpanjskoj rupi.

“Ta famozna srpanjska rupa je nešto na što smo zaboravili prethodne dvije pandemijske godine jer smo imali rupu cijelu predsezonu. To je razdoblje kad završava školska godina, kada su zadnji ispiti, kada se upisuju novi studenti u novu akademsku godinu i negdje do 15.7. se uvijek osjećala ta tzv. srpanjska rupa. Generalno možemo reći da je ovo uobičajena situacija za ovo doba godine”, rekao je Pinezić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Troškovi rastu, sve se to reflektira na cijene'

Na pitanje jesmo li skupi kao destinacija, Pinezić bez zadrške odgovara:

“Jesmo. Hrvatska se po cijenama izjednačila s razvijenim zemljama Europske unije, pa i s mnogo jačim turističkim destinacijama. Troškovi poslovanja su porasli, pritisak je na povećanje plaća. Sve se to reflektira na one konačne cijene”. Pinezić objašnjava da su troškovi poslovanja praktički iz tjedna u tjedan sve viši te da je sezona onaj dio godine kad treba osigurati sredstva za poslovanje za onaj dio godine kad nema zarade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo