Javio se i premijer, evo sto je porucio ministru o vozikanju sluzbenim automobilom

15.12.2014.
12:14
VOYO logo

Predsjednik Vlade Zoran Milanovic danas je, nakon obilaska Gunje i Rajevog Sela, odgovarao na pitanja novinara. Zamoljen za komentar odlaska ministra zdravlja Sinise Varge na skijanje sluzbenim automobilom, Milanovic je rekao je da je potrebno dodatno promijeniti uredbu o koristenju sluzbenih automobila, objavljeno je na sluzbenim stranicama Vlade.

Treba znati gdje je granica

Sto se tice koristenja sluzbenih automobila, premijer Milanovic istaknuo je kako se ne radi o pravu, nego o pogodnosti za duznosnike kako bi mogli neometano obavljati svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali trebas sam, u nizu situacija, znati gdje je granica", istaknuo je i dodao: "Na primjer, netko tko ima sluzbeni automobil od duznosnika, a zivi u Splitu ili Rijeci i preko vikenda se odveze doma, to je u redu. E, sad, sto ce s tim autom raditi kad dode doma, mora imati osjecaj za mjeru".

Izmjene uredbe

Pojasnio je i da ce se izmjenama uredbe, koju se nikada ne moze potpuno precizno postaviti, definirati da se koristenje sluzbenih automobila odnosi na sluzbene potrebe tijekom obnasanja duznosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriva procjena

"Opet ce biti prigovora, s pravom. Mislim da je ministar to ovaj put krivo procijenio", rekao je. Premijer je naglasio da kao sticena osoba svaki puta ima problem s procjenama osiguranja o tome koliko ljudi treba ici s njim, zbog cega to stalno pokusava svesti na najnuznije. Medutim, istice da postoje jos dvije osobe koje su u rezimu istom kao za predsjednika Vlade: "Prema tome, drugi bi trebali imati osjecaj sto je u redu, a sto nije. Mi cemo uredbom to jos dodatno pojasniti i kanalizirati", rekao je, .

Pusicka kratko i jasno: "Nije trebao ici"

Pusic je po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja clanica EU-a na pitanja novinara o njezinu stajalistu na to sto je Varga sluzbenim automobilom otputovao na skijanje u Italiju kratko odgovorila: "Nije trebao ici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bauk misli suprotno

Ministar uprave Arsen Bauk u emisiji Novi dan N1 televizije komentirao je i odlazak ministra zdravlja sluzbenim automobilom Vlade na skijanje.

"To nije u suprotnosti sa Vladinom odlukom da najvisi duznosnici koriste 24 sata dnevno sluzbeno vozilo. Da imam dozu populizma rekao bih da to nije prihvatljivo. No bolje da se ode s vozacem da se ne izazove prometna nesreca sto je moguce zbog posla koji se radi. Postoji razlog zasto postoji takva odredba. S pravnog aspekta, to je u skladu s tom odlukom koja je bila na snazi i u prijasnjim vladama", objasnio je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo