Jabuka na Fejsu najavio da će tužiti Sanju Mikleušević Pavić

Novinar koji je predstavio Darka Mihajlovića kao osobu s četiri doktorske disertacije oglasio se na svom profilu na Facebooku.

6.11.2012.
15:02
VOYO logo

"S obzirom da je gostovanje Darka Mihajlovića u Nu2 doživjelo i epilog, imam potrebu kazati nekoliko stvari", riječi su kojima je novinar HTV-a Ivan Jabuka započeo svoje očitovanje o emisiji Nedjeljom u dva za koju je radio Darka Mihajlovićauvodni prilog i predstavljanje .

"Prvo, u razgovoru s njim i na snimanju je decidirano rekao da je završio Ekonomski fakultet te da ima čak četiri doktorske disertacije. To je ponovio nekoliko puta i pred ekipom koja je bila na snimanju, a to su snimatelj i tonski snimatelj. Kad sam upitao koje su to, odgovorio je da su s područja ekonomije, menadžmenta, prava i sociologije", navodi Jabuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blagdan Svih svetih

Podsjetimo, Mihajlović tvrdi da su novinari sami došli na ideju da je on ovako kvalificiran – štoviše, čudom – kako oni s HTV-a, tako i oni koji su ga otkrili u 24sata.

"Na moj ponovljeni upit kako to da se u intervju za 24sata spominju četiri fakulteta, bez ijednog doktorata, kazao je da je novinarka krivo napisala", navodi Jabuka te dodaje da "sada dolazimo do toga da se sve to trebalo provjeriti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Goste za emisiju Nu2 dosad se nikad nije čekiralo na taj način, kao što je to već i rekao Aco. Ovaj put to i nije bilo moguće jer se snimanje radilo na blagdan Svih svetih, a u subota i nedjelja su neradni dani", objašnjava Jabuka.

'Dotičnoj v.d. urednici to nije prvi put'

Slučaj Mihajlović, nastavlja, najbolje pokazuje kako se olako može optuživati i bez da vas nadređeni kontaktiraju i informiraju se o cijelom slučaju. A onda poruka njegovoj urednici Sanji Mikleušević Pavić, koja se u svojoj izjavi za Danas.hr dotakla njegovog bolovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također, iznošenjem razloga mog bolovanja u medije, Sanja Mikleušević Pavić prekršila je nekoliko zakonskih odredbi i zbog toga ću satisfakciju potražiti na sudu. Dotičnoj v.d. urednici to nije prvi put, a i sve je više kolega koji se žale na mobing koji provodi ona i njezini bliski kolege", navodi Jabuka.

"I za kraj, nadam se da ovo nije uvod u micanje Ace iz emisije, koja je, neovisno o tome ima li ili nema Mihajlović doktorate, jedan od zaštitnih znakova HTV-a", zaključuje novinar HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prve informacije o najavi moguće tužbe, Mikleušević Pavić suzdržala se od komentara.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo