Prepucavanje ne prestaje / VIDEO Jandroković oštro uzvratio Milanoviću: 'Čovjek voli biti u blatu, voli biti prljav'

Jandroković je kazao da očekuje da će nakon njegovog istupa Milanović nastaviti s uvredama.

8.3.2021.
16:06
VOYO logo

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović potvrdio da će predložiti Zlatu Đurđević za svoju kandidatinju za predsjednicu Vrhovnog suda, te je rekao da će takav dopis poslati u Sabor, usput oštro napavši HDZ, premijera, Vladimira Šeksa i Gordana Jandrokovića, oglasio se i predsjednik Sabora, kojega je predsjednik u svom istupu u Petrinji danas nazvao "vjernim Gogom". Predsjednik je kazao i da je Ivi Sanaderu virio "iz rukava i iz nogavice".

"Ja sam predsjednik Republike i ako je potrebno, ja njega (premijera) zovem na razgovor. S obzirom da je on već navio svoje vrtne patuljke koji govore danima u njegovo ime, poslao je jasne poruke, on bi želio ucjenjivati, moj prijedlog je Zlata Đurđević", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bavimo se sada mjesecima njome, a ne pravno-političkim HDZ-ovskim smicalama koje uništavaju hrvatski pravni predak i proceduru na Ustavnom sudu", rekao je Milanović. 

"S obzirom da sam u ovoj igri duže od Plenkovića i svih njih, osim od Šeksa, ali on nikada nije bio na vrhu, ja to sve jako dobro znam i vidim", kazao je Milanović te dodao da je on svoju ustavnu dužnost napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gogo ustav tumači kao Vegetin recept. Vegeta je svugdje i on je svugdje", kazao je Milanović o Jandrokoviću. 

Image
POSJET sisku i petrinji /

Predsjednik Milanović potvrdio: 'Predložit ću Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda' Napao je Šeksa, Šeparovića i HDZ

Image
POSJET sisku i petrinji /

Predsjednik Milanović potvrdio: 'Predložit ću Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda' Napao je Šeksa, Šeparovića i HDZ

Jandrokovićev odgovor: Poslije svake takve rasprave se osjećate prljavo

Predsjednik Sabora Jandroković na Milanovićeve je riječi odgovorio odmah popodne, prije sastanka Predsjedništva HDZ-a. Rekao je da će predsjednikov dopis proučiti, a ako nije u skladu sa zakonom, da će postupiti u skladu s poslovnikom. Kazao je da je Milanovićev ton vrlo štetan i da očekuje da će nakon njegovog istupa Milanović nastaviti s uvredama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On mene želi uvući u to da se nas dvojica vrijeđamo. Ja sam s njime znao polemizirati u Saboru u mandatu 2011. do 2015. Poslije svake takve rasprave vi se osjećate prljavo. Meni to nije fino, njemu to očito je. Čovjek voli biti u blatu, voli biti prljav. To od mene neće dobiti", kazao je Jandroković.

Istaknuo je da bi prekršio zakon kada bi predsjednikov prijedlog stavio na dnevni red Sabora. "Ako postoji procedura, sve je definirano u Ustavu i zakonu o sudovima i nije mi jasno zašto Predsjednik Republike ne želi postupati prema zakonu. Osim ako nas ne želi dovesti sve u kavgu u prljavštinu, da građani onda navijaju. Ovo nije tema političkog nadmetanja, nego provedbe Ustava i zakona i nema šanse da se tu moje mišljenje promijeni. Insistirat ću do kraja na tome", zaključio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Ustavni sud smatra da ovo nije u skladu s Ustavom, onda ćemo mijenjati, ali za sada to nije tako", kazao je Jandroković dodavši da "možemo proći točku po točku i vidjet ćete da sam u pravu 100 posto. I on (predsjednik Milanović)to zna i zato ovu raspravu pretvara u kavgu osobne prirode." 

Zaključio je i da je to uobičajeno ponašanje Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo