JANDROKOVIĆ: / 'Imamo 79 potpisa protiv Bože Petrova! On više nema legitimitet... Imamo li dovoljno ruku i za novu Vladu? Na dobrom smo putu...'

Image
Foto: PIXSELL, Borna Filic

"Imamo 79 potpisa da se izglasa nepovjerenje Boži Petrovu. Smatramo da su se stekli uvjeti da Božo Petrov više ne bude predsjednik Sabora. On više nema potporu natpolovične većine u Saboru.

28.4.2017.
15:55
PIXSELL, Borna Filic
VOYO logo

'Čuo sam danas njegovu izjavu da je utvrdio dnevni red. Mi očekujemo da će ipak uvažiti ovu činjenicu da više nema legitimitet za ovu poziciju i to bi trebala biti prva točka dnevnog reda. Zahtjev smo predali", rekao je Jandroković, javlja N1.

'Petrov više nema demokratski legitimitet'

Glavni tajnik HDZ-a je zaključio da Božo Petrov kao predsjednik Sabora više nema demokratski legitimitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li točno da u HDZ-u ne žele da se o ministru Mariću raspravlja i glasuje prije nego što HDZ utvrdi da ima natpolovičnu većinu, Jandroković je još jednom odgovorio isto, rekavši da se Božo Petrov mora prestati ponašati kao netko tko i dalje uživa potporu natpolovične većine.

'Moramo raščistiti podvalu da postoji veza između HDZ-a i Agrokora'

Dodao je Jandroković i da HDZ ne bježi od rasprave o Zdravku Mariću te da HDZ, osim toga, 'želi raščistiti podvalu da postoji neka veza između njih i Agrokora', rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za broj zastupnika koji će ih podržati u preslagivanju Vlade i stvaranju nove saborske većine, Jandroković odgovara da je HDZ na dobrom putu za to.

'Osim kluba zastupnika HDZ-a, tu su manjine, stranka Milana Bandića, Reformisti, IDS, HNS...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O NOVOJ KRIZI U VLADI ČITAJTE U NAŠEM SPECIJALU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo