od žutog do narančastog / Jako jugo, toplinski val, ali i nova runda grmljavinskog nevremena. Izdani meteoalarmi

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Što se tiče riječke regije tamo je također žuto upozorenje izdano iz dva razloga: Zbog lokalno mogućih izraženijih pljuskova i grmljavine, a vjerojatnost grmljavine je od 30-50 posto, i zbog toplinskog vala, tamo se pa očekuje maksimalna temperatura > 32 °C, odnosno minimalna temperatura > 23 °C

24.7.2023.
8:43
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za ukupno devet regija podignuti su meteoalarmi.

Žuto upozorenje što označava da je vrijeme potencijalno opasno izdano je za zagrebačku regiju, gdje je lokalno moguć izraženiji pljusak i grmljavina. Vjerojatnost grmljavine je 20-40 posto. Iz DHMZ-a upozoravaju da se bude na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. "Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", kazali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vodeća hrvatska klimatologinja /

Dunja Mazzocco Drvar otkrila koliko jako nevrijeme ide idući tjedan i dodala: 'I kod nas će biti sve više tornada'

Image
vodeća hrvatska klimatologinja /

Dunja Mazzocco Drvar otkrila koliko jako nevrijeme ide idući tjedan i dodala: 'I kod nas će biti sve više tornada'

Također žuto upozorenje izdano je i za kninsku regiju zbog toplinskog vala: "Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece", kazali su.

Što se tiče riječke regije tamo je također žuto upozorenje izdano iz dva razloga: Zbog lokalno mogućih izraženijih pljuskova i grmljavine, a vjerojatnost grmljavine je od 30-50 posto, i zbog toplinskog vala, tamo se pa očekuje maksimalna temperatura > 32 °C, odnosno minimalna temperatura > 23 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče splitske i dubrovačke regije, tamo je izdano narančasto upozorenje, što označava da je vrijeme opasno. Za obje regije takvo je upozorenje na snazi zbog toplinskog vala.

Tako se u splitskoj regiji očekuje maksimalna temperatura > 35 °C, odnosno minimalna temperatura > 26 °C, s druge strane u dubrovačkoj regiji očekuje se maksimalna temperatura > 34 °C, odnosno minimalna temperatura > 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, srednju Dalmaciju i sjevernu Dalmaciju izdano je žuto upozorenje zbog mogućeg jakog juga.

POGLEDAJTE VIDEO: Danas opet vruće, temperature i do 37! Ali postupno stižu oblaci, ponegdje i pljuskovi s grmljavinom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo