Jaka bura 'otpuhala' kruzer Vistamar u Rijeku

Zbog jake bure talijanski kruzer Vistamar s 250 putnika slučajno je završio u novom Putničkom terminalu riječke luke, umjesto na Rabu, te je tako postao prvi kruzer u Rijeci od otvaranja terminala

27.10.2010.
10:29
VOYO logo

Kruzer Vistamar s 250 putnika je brod koji plovi pod talijanskom zastavom, a nije mogao u utorak pristati na Rabu zbog jake bure, pa je na kraju preusmjeren u Rijeku. Dio putnika je na riječkom lukobranu ukrcan u dva autobusa, obišli su grad i okolicu, te tako postali prvi kruzer izletnici u gradu nakon duljeg vremena.

Vistamar je i isplovio te otišao prema svojoj matičnoj luci Veneciji, kao što je i bilo određeno planom kružnog putovanja. Brod je inače dug 120 i ima gaz od 4,6 metara, pa po tim karakteristikama spada u idealne brodove za riječki terminal, koji ima maksimalni gaz od sedam metara, te novu operativnu obalu dugu nešto manje od 200 metara. Vistamar opslužuje 106 članova posade i predviđen je za maksimalno 251 putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako jedna lasta ne čini proljeće, treba se nadati kako bi čak i slučajni dolazak Vistamara mogao navijestiti barem malo bolju riječku kruzing sezonu tijekom naredne godine. Nekih konkretnih najava dolaska kruzera u Rijeku zasad nema, ali promet ionako ne može biti slabiji, jer ove i prošle godine brodova na kružnim putovanjima nije bilo na riječkom lukobranu, piše Novi list.

Prethodni članci:

arti-201010260054006 arti-201009060217006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo