Izraelski mediji obrušili se na Josipovića

Predsjednik Ivo Josipović nalazi se u posjetu Izraelu i Palestini, no pojedini ga izraelski mediji prozivaju zbog odlaska na Bleiburg i 'politike izjednačavanja žrtava komunizma i fašizma'.

14.2.2012.
14:18
VOYO logo

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u posjetu je Izraelu i Palestini, te se u ponedjeljak susreo s najvišim izraelskim dužnosnicima, predsjednikom Shimonom Peresom i premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Istovremeno, Josipovića su prozvali pojedini izraelski mediji zbog odlaska na Bleiburg. Tako list Haaretz donosi komentar Adara Primora, koji podsjeća na sporne stavove bivšeg predsjednika Franje Tuđmana i na održavanje misa za Antu Pavelića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti autor Josipoviću zamjera politiku izjednačavanja žrtava komunizma i fašizma, te navodi kako u Hrvatskoj brojne ulice nose imena kolaboratora, dok su spomenici partizanima i žrtvama fašizma su uništeni.

Hrvatskog predsjednika spominje i Jerusalem Post, no riječ je puno blažem izvještaju o boravku Josipovića u Izraelu, te se u oba dnevnika zaključuje kako je Hrvatska za Izrael prijateljska zemlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović će posjetiti i Palestinsku samoupravu i sastati se s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom i premijerom Saladom Fajadom. U hrvatskom izaslanstvu nalazi se i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo