Izracunali koliko minuta hrvatskoj hitnoj pomoci treba za intervenciju

4.9.2014.
12:05
VOYO logo

Duz hrvatskih prometnica prva pomoc je pruzena za 524 pacijenta u 375 medicinskih intervencija, dok je tim smjesten u zracnoj bazi Divulje kod Splita imao 137 hitnih zracnih medicinskih prijevoza helikopterom Ministarstva obrane i zbrinuo 163 pacijenta.

Prosjecno vrijeme od poziva do dolaska na mjesto nesrece iznosilo je 16 minuta, dok je prosjecno vrijeme od prijema poziva do predaje pacijenta u bolnicu iznosilo 47 minuta, sto znaci da su pacijenti zbrinuti unutar tzv. zlatnog sata, istice HZHM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom ovogodisnje turistice sezone zabiljezeno je nesto manje intervencija nego lani kada je duz prometnica zbrinuto 630 osoba, a u hitnom zracnom prijevozu 176 pacijenata.

U vremenu dezurstva dodatnih prometnih timova od 18. lipnja do 31. kolovoza na mjestu nesrece medicinski je zbrinuta 271 osoba, dok je isti broj pacijenta prevezen na bolnicki hitni prijem radi daljnjeg kirurskog lijecenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dezurstva se nastavljaju tijekom rujna

Osim stradalih u prometnim nesrecama, medicinsku pomoc dobilo je i 253 pacijenta s drugim hitnim stanjima koji su se zatekli na hrvatskim cestama.

Timovi hitne pomoci tijekom rujna ce vikendima nastaviti dezurati na istim punktovima duz drzavnih cesta i autocesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zracnoj bazi Divulje ce se tijekom cijele godine nalaziti tim koji osigurava hitni zracni medicinski prijevoz, prema sporazumu izmedu Ministarstva zdravlja i Ministarstva obrane iz 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo