ANKETA PORTALA VIJESTI.HR / Iznenađeni? Ovo su najbolji antisistemski i kandidati ljevice, desnice i centra za Pantovčak!

Image
Foto: PIXSELL

U novu anketu uvrstili smo potencijalne kandidate kojima ste u četiri prethodne ankete dali najviše glasova

10.7.2019.
10:08
PIXSELL
VOYO logo

Prije dva tjedna u četiri velike ankete portal Vijesti.hr pitao je svoje čitatelje koga smatraju najboljim antisistemskim kandidatima i kandidatima ljevice, desnice i centra u utrci za Pantovčak. 

Kao najboljeg kandidata desnice i desnog centra s 564 glasova ili 26 posto izabrali ste popularnog pjevača i poduzetnika Miroslava Škoru koji je prije dvadesetak dana s najavom traženja ustavnih promjena objavio da ulazi u borbu za Pantovčak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađujuće, na drugo mjesto čitatelji su smjestili bivšeg predsjednika HSP-a i aktualnog predsjednika stranke DESNO Antu Đapića s 468 glasova ili 21 posto. Treći je završio bivši sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, a na četvrtom mjestu je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Marković ispred Milanovića

Možda i najveće iznenađenje u anketama je pobjednica za najbolju kandidatkinju ljevice i lijevog centra gdje ste najviše glasova (876 ili 28 posto) dali SDP-ovoj gradonačelnici Supetra Ivani Marković. Bivši premijer i kandidat SDP-a Zoran Milanović je na drugom mjestu s 822 glasa ili 26 posto, dok je na trećem mjestu kandidatkinja Radničke fronte Katarina Peović koja je izbor za 506 glasača ili 16 posto čitatelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić najjači na centru

Predsjednika Reformista i varaždinskog župana Radimira Čačića izabrali ste za najboljeg kandidata političkog centra s 320 glasova ili 34 posto. Na drugom mjestu u političkom centru našao se Milanović s 26 posto ili 250 glasova, a 14 posto ili 134 glasova dobio je Škoro, dok se na četvrtom mjestu našao bjelovarski gradonačelnik, HSLS-ovac Dario Hrebak sa 111 glasova ili 12 posto. 

Pernar rasturio među antisistemskim kandidatima

Među antisistemskim kandidatima daleko najviše glasova, 2184 ili 66 posto, dobio je Ivan Pernar koji je nedavno, nakon izlaska iz Živog zida, osnovao svoju stranku i nazvao je svojim imenom. Na drugo mjesto među antisistemskim kandidatima smjestili ste Mislava Kolakušića s 575 glasova ili 17 posto, a na trećem mjestu je Branimir Bunjac s 317 glasova ili 10 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novu anketu uvrstili smo sve kandidate koji su u jednom od ovih izbora osvojili više od 10 posto glasova te vas pitamo tko je od njih najbolji kandidat za predsjednika Hrvatske!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo