PODACI EU PARLAMENTA / Iznenađujuće nove projekcije rezultata EU izbora: Neovisni za Hrvatsku, Hrast i Start iznad praga!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Hrvoje Jelavić/PIXSELL, Davorin Višnjić/PIXSELL

Prema projekcijama EU parlamenta HDZ dobiva 5, SDP 3, a Živi zid, Amsterdamska koalicija i Most po jedan mandat

18.4.2019.
11:30
Patrik Macek/PIXSELL, Hrvoje Jelavić/PIXSELL, Davorin Višnjić/PIXSELL
VOYO logo

HDZ 5, SDP 3, Živi zid, Amsterdamska koalicija i Most po jedan mandat. Najnovije su to projekcije Europskog parlamenta za rezultate izbora za Europski parlament koji će se krajem svibnja održati u državama članicama Europske unije. 

Prema ovim projekcijama HDZ dobiva 34,3 posto, SDP 21 posto, Živi zid 10,6 posto, Amsterdamska koalicija 10,5 posto, Most 7,7 posto glasova. Iznad praga od 5 posto su i Neovisni za Hrvatsku (5,7 posto), Hrast (5,1 posto) i Start Dalije Orešković (5,1 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisni za Hrvatsku će na izbore za Europski parlament izaći u koaliciji s HSP-om, dok Hrast izlazi u širokoj koaliciji nazvanoj Hrvatski suverenisti. Sudeći prema ovim projekcijama, da je desnica udružila snage, vjerojatno bi osvojila jedan mandat u parlamentu jer zajedno NHS i Hrast dobivaju više od 10 posto glasova. 

Image

Iznenađujuće nove projekcije rezultata EU izbora: Neovisni za Hrvatsku, Hrast i Start iznad praga!

Image

Iznenađujuće nove projekcije rezultata EU izbora: Neovisni za Hrvatsku, Hrast i Start iznad praga!

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pučani i socijalisti najjači, slijede ih Liberali

Što se tiče ukupnih rezultata na razini cijele Europske unije, projekcije pokazuju da Europska pučka stranka (u kojoj je HDZ) dobiva 180 zastupnika, Progresivni savez socijalista i demokrata (SDP) dobiva 149 zastupnika,a treća grupacija je Savez liberala i demokrata sa 76 zastupnika. 

Na četvrtom mjestu su Europski konzervativci i reformisti sa 66 zastupnika, petom Europa nacija i sloboda sa 62 zastupnika, a iza njih su Zeleni s 57 zastupnika u parlamentu koji broji 751 zastupnika.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo