Iznenadio hadezeovce: 'HDZ je u mom srcu'

Ivić Pašalić se pojavio na izbornoj skupštini temeljnog ogranka Remete na području zagrebačkog Maksimira gdje ga je, kao jednog od osnivača HDZ-a, pozvao predsjednik ogranka Damir Iličić.

7.3.2012.
7:43
VOYO logo

"HDZ treba pokazati zajedništvo", kazao je Ivić Pašalić pozvavši se na primjer oporbe koja se ujedinila kako bi došla na vlast. Rješenje za oporavak HDZ-a, kazao je, okupljanje je desnice i zajedničko jačanje.

Pašalić se u svojem govoru nekoliko puta pozivao na prvog Hrvatskog predsjednika i osnivača HDZ-a Franju Tuđmana. Iako nije član stranke, istaknuo je kako je HDZ, i to jak HDZ, uvijek u njegovu srcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Dnevnik.hr, većina od pedesetak okupljenih bila je iznenađena njegovim dolaskom.

Ivić Pašalić nedavno je najavio da je voljan jednoga dana vratiti se u HDZ. Inače, posljednjih dana iz HDZ-a sve se češće može čuti da se u stranku vraćaju takozvani 'pašalićevci', ljudi koji su HDZ napustili nakon što je Ivić Pašalić izgubio na unutarstranačkim izborima od Ive Sanadera te osnovao stranku Hrvatski blok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak Ivića Pašalića, ali i svih onih koji su stranku napustili po statutu HDZ-a moguć je jedino nakon odluke Visokog suda časti stranke.

Jandroković će ispitati što je bivši član radio na skupu

Gordan Jandroković je u ime zagrebačkog HDZ-a kazao da će on od visokog suda časti zatražiti da se preispitaju neki novi stari članovi HDZ-a koji su se u okrilje stranke nedavno vratili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je potvrdio i informaciju da je Pašalić bio na skupu i rekao da on nije bio informiran o tome. Tijekom srijede će, najavio je, provjeriti sve detalje oko skupa i razmotriti treba li i na koji način reagirati, s obzirom da se na takve sastanke i tijekom izbornog unutarstranačkog procesa ne pozivaju bivši članovi stranke.

specijal-201012070191004-Izbori u HDZ-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo