Novi problemi za Bernardića / Izbačeni SDP-ovac tvrdi da ima dokaze o namještanju izbora: 'U HDZ-u su glasali mrtvi, a kod nas nepostojeći članovi'

Image
Foto: PIXSELL/Facebook

Javili se članovi koji nisu glasali, a našli su se na popisu onih koji su iskoristili mogućnost glasanja

17.5.2018.
11:15
PIXSELL/Facebook
VOYO logo

Bivši član SDP-a, Nebojša Aleksić na Facebooku je objavio, kako tvrdi, dokaze da je Denis Hrestak kao povjerenik namjestio izbore u Novom Zagrebu zapad. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto je trulo u Zagrebačkoj organizaciji i nakon mjeseci borbe i pisanja Predsjedništvu SDP-a koje se vodilo prema onoj „osuditi pojavu – spasiti druga“ došli smo do dna. Naime, o izborima u Novom Zagrebu zapad sam već puno govorio, a glavni argument je bio da su izbori bili puni nepravilnosti.

Muljalo se s biračkim popisom koji je 21.11.2017. sadržavao 163 člana, popis je napravljen na dan donošenja Odluke o raspisivanju izbora, da bi na dan izbora taj popis narastao na 179 birača i na osnovu njega su provedeni izbori. Upozorio sam Predsjedništvo na to da svi članovi nisu bili obaviješteni o izborima i pokazao dokaze o tome. Sve sam to napravio u dobroj vjeri jer sam vjerovao da stranka kojoj godinama pripada jest demokratska i da prije svega poštuje demokratska načela. Predsjedništvo je na moj prigovor odgovorilo jednom rečenicom; kako nije podnesen na vrijeme, a ni jednom riječju nisu spomenuli sadržaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno mi se bivša kolegica preko Facebooka javila da joj nije jasno kako se našla na popisu birača, i kako je moguće da je na dan izbora glasovala, kad više nije bila članica SDP-a i da je na taj dan bila spriječena glasovati. Prema popisu izborne komisije kolegica je označena da je taj dan glasovala. Vidno uzrujana sa željom da se dokaže istina kolegica je otišla kod Javnog bilježnika i ovjerila svoju Izjavi i izjavu ravnateljice institucije u kojoj radi.

Obje izjave pokazuju da kolegica tog dana nije bila na izborima i da nikad nije podnijela ponovni zahtjev za učlanjenje u SDP. Pitam se kako je moguće da u jednoj demokratskoj stranci, povjerenik Denis Hrestak koji je na prijedlog predsjednika SDP-a Davora Bernardića uz odobrenje Glavnog odbora dopustio da se ovako vara na izborima. Koliko je još članova glasalo na tim izborima, a da ni sami ne znaju da su glasali? Sve ovo dovodi do zaključka da su izbori u Novom Zagrebu zapad namješteni i da se trebaju poništiti. Pišem ovo javno jer sam nedavno zbog kritike vodstva na Facebooku izbačen iz SDP-a. Ako se ovo prešuti, što možemo očekivati na skorašnjim izborima u Zagrebu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je dokaz da je povjerenik Denis Hrestak koji je bio i predsjednik izborne komisije varao na dan izbora. U HDZ-u su mrtvi glasali, a kod nas glasaju nepostojeći članovi! Od stranačkog vodstva više ne očekujem ništa, oni su već pokazali da im nije stalo, ali očekujem od članica i članova kojima je još stalo do SDP-a da dignu svoj glas i ne dopuste da se ovako nešto ponovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo