'KAO U PODMORNICI' / Iz Vinkovaca do Zagreba u vlaku 19 sati! 'Nije bilo struje, ventilacije, ljudi su plakali, krenula je panika!'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Putnik kaže da su stali na predjelu gdje je šuma i tu ostali 12 sati. Putnicima nije bilo svejedno, nakon tri ili četiri sata, prekinula se sva komunikacije i nitko nije znao što se događa. Iz HŽ-a se ispričavaju za neugodnosti i rekli su da će vratiti novac za karte putnicima

20.7.2023.
15:51
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Putnici, koji su jučer iz Vinkovaca krenuli brzim vlakom Hrvatskih željeznica do Zagreba, putovali su punih 19 sati i to zbog nevremena koje je pogodilo veliki dio sjeverne i istočne Hrvatske. Inače taj put traje oko 4,5 sata.

Krenuli su malo iza 17 sati, a nakon nepunih sat vremena vožnje, vlak je upao u nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je putnik za Index ispričao da takvo nešto nije vidio u životu. Panika je nastala nakon što je vlak je stao na dijelu puta na kojem se s obje strane nalazi šuma i tamo je stajao čak 12 sati. Putnicima nije bilo svejedno, pogotovo zato što je nakon prva tri-četiri sata prestala sva komunikacija i nitko im nije govorio što se događa.

Putnik, koji je ispričao detalje putovanja, ogorčen je zbog odnosa prema putnicima i što su toliko dugo stajali, a u međuvremenu im nitko ništa nije objasnio niti davao informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na nevrijeme se ne može utjecati, ali nismo dobili ni ispriku", kaže.

Image
OPA /

Ovo je prvi elektromotorni vlak HŽ-a. Može potegnuti i do 160 kilometara na sat. Ovako je bilo ministru Erliću

Image
OPA /

Ovo je prvi elektromotorni vlak HŽ-a. Može potegnuti i do 160 kilometara na sat. Ovako je bilo ministru Erliću

Oko ponoći je nestalo struje, a u vlaku nije bilo ni ventilacije. "Vi ste tu kao u podmornici zatvoreni", opisao je 74-godišnji putnik koji ističe da se u takvom novijem vlaku ne mogu otvoriti prozor ni vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je krenuo plač, mnogi nisu mogli zaspati, a među putnicima je bilo i kroničnih bolesnika.

"Netko je išao na operaciju, drugi na pregled očiju zbog glaukoma", prepričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujutro je došla struja, no počele su stizati informacije da je sve blokirano do Slavonskog Broda. Kad su putnici predložili da ih u Slavonskom Brodu dočekaju autobusi koji će ih odvesti do Zagreba, rekli su im da to nije moguće.

Nekako su ipak stigli do Slavonskog Broda pa Starog Petrovog Sela gdje su čekali još nekoliko sati prije nego što su stigli u Novsku. Tada su presjeli u drugi vlak, u Popovači ušli u autobus, a u Ivanić-Gradu se ukrcali opet na vlak koji ih je dovezao do Zagreba idući dan iza podneva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnik se sada pita se što bi se dogodilo da je nekome pozlilo. U tih 19 sati u dva su navrata dobili kroasane s eurokremom i bočicu vode od 250 mililitara.

U odgovoru za Index, Hrvatske željeznice su se putnicima ispričale i poručili da će im biti vraćen cijeli iznos karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Kod Zagreba zakazala signalizacija preko pruge. Vlak prolazi, a rampa podignuta. 'Strojvođa se iznenadio'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo