POVUKAO RUČNU / Ivošević poručio urednici Slobodne Dalmacije da će 'joj se napiti krvi', pa se ispričao: 'Ponekad imam problem u komunikaciji'

Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Splitski dogradonačelnik napao je novinare zbog teksta o pošumljavanju Marjana, a sada obećao da će se potruditi unaprijediti komunikacijske vještine...

9.2.2022.
20:50
Miroslav Lelas/Pixsell
VOYO logo

Prvo stablo posađeno na Marjanu u posljednjih više od 30 godina, osvanulo je prije nekoliko dana na službenim Facebook stranicama Grada Splita o sadnji stabala i obnovi Park-šume na Marjanu.

"Prvi put u mom životu na Marjanu se odvija organizirana sadnja novih stabala šta dovoljno govori o tome kako se dosad skrbilo o plućima grada", rekao je tim povodom Bojan Ivošević, splitski dogradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kasnije se razbjesnio na članak u kojem su pobrojali tko je još ranije sadio stabla na Marjanu pa je nazvao urednicu Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolinu Lulić i grubo je verbalno napao. Iz cijelog niza uvreda i prijetnji izdvajamo jednu, koja je urednicu Lulić osobito zgrozila: "Napit ću vam se krvi".

Novinari Slobodne Dalmacije reagirali su da ovo nije prvi put da se Ivošević obrušava na novinare i tekstove koji mu "ne sjednu" pa su naveli i ovo: "U svom radu svakodnevno smo izloženi kojekakvim pritiscima, pogotovo u posljednje vrijeme, ali ovakav način 'komunikacije' od strane jednog od čelnih ljudi Grada prema novinarima nismo doživjeli. Tim više što smo se prema svim dosadašnjim gradskim čelnicima odnosili jednako, pa tako i prema Bojanu Ivoševiću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se Ivošević ispričao na svom Facebooku. Napisao je: 

"Pogriješio sam kada sam na neprimjeren način razgovarao s novinarkom Nikolinom Lulić i na tome joj se još jednom ispričavam. Zapravo, kad malo bolje razmislim, čini mi se da zaista ponekad imam problem u komunikaciji. To se događa u situacijama u kojima se potpuno emotivno predam nekom poslu i lako u žaru argumentiranja pređem granicu koja se ne smije prelaziti. Potrudit ću se i u sljedećem razdoblju posvetiti unaprjeđivanju komunikacijskih vještina kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.
One stvari koje dobro radim, radit ću u medijskoj tišini i u sljedećem razdoblju se povlačim iz javnosti. O stvarima iz mog djelokruga komunicirat će gradske službe, kako je često bilo slučaj i do sada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte prilog iz RTL-a Danas:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo