NAJTRAŽENIJI HRVATSKI BJEGUNAC /

Ivica Todorić od danas je lice s tjeralice: sve se mijenja ukoliko zatraži politički azil

Vlasnik Agrokora najtraženiji je hrvatski bjegunac. Traži se na temelju rješenja o određivanju istražnog zatvora zbog gospodarskog kriminala u Agokoru. Gdje je - policija i ako zna ne želi otkriti

21.10.2017.
18:40
VOYO logo

Ante Todorić svoje je istražiteljima rekao jučer i potom slobodno odšetao. Kada će, gdje i kako tužitelji doći do njegova oca, još je nepoznato, čak i ako se pita šefa policije. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je danas ujutro kako ne može govoriti je li stigao zahtjev za tjeralicom za Ivicu Todorića. U tužiteljstvu poslijepodne potvrđuju - međunarodna tjeralica je raspisana.

"ŽDO u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, a slijedom rješenja ŽS-a u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina... izdalo tjeralicu protiv tog prvookrivljenika", stoji u njihovom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je bez odgovora i na vrlo konkretno pitanje - znaju li gdje se Ivica Todorić nalazi. "Hrvatska policija radi svoj posao vrlo kvalitetno i od početka je u ovom poslu zajedno s ostalim nadležnim institucijama, koordinira ga Državno odvjetništvo, i policija će i na nadalje raditi svoj posao na visokoj profesionalnoj razini", kazao je Božinović

Na blogu Ivice Todorića već tri dana nema novih postova, šute i njegovi odvjetnici, jedina izjava ikoga od obitelji ostaje ona Antina. "Kao što sam obećao došao sam u Hrvatsku, porekao sam sve, istraga je u tijeku, nemam komentara", kazao je Ante Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odluke suda da zamrzne četvrtinu Kulmerovih dvora, imanje u vlasništvu Todorićevih iznutra je javnosti prvi put otkrio dizajner interijera Stephen Ryan, objavom fotografija iz dvorca, vjerojatno zgrade u kompleksu u kojoj je živio mlađi sin Ivan. Od stepeništa, preko dnevne sobe sve do zahoda, fotografije otkrivaju luksuz kakav se rijetko viđa. 

Istodobno, dok na njega traje lov, piše se i baš o lovu kao najvećoj Todorićevoj strasti, safarijima u Afriku, čak i pucanju na divljač iz helikoptera. A na političkoj sceni, najviše se puca oko saborskog povjerenstva o Agrokoru kojeg, kako se može zaključiti iz izjave njihova šefa, oporba i dalje žele što prije.

"Ključno je pitanje, ako odustajete od povjerenstva za istraživanje kriminala u Agrokoru, koje se pitanje nameće - štitite li možda sam kriminal?", tvrdi Davor Bernardić koji je također rekao kako će naći način da povjerenstvo krene sa radom. 

Ivica Todorić na blogu je najavio kako će biti dostupan i istražiteljima i povjerenstvu. Zasad, kako se čini, ostaje nedostupan svima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo