slučaj posvajanja / Ivana Kekin prokomentirala slučaj Hrvata iz Zambije: 'Jedan je član Možemo!'

Image

Dodala je do sad u Hrvatskoj do sad posvojeno više stotina djece iz Konga te da se tu ne radi o izoliranom slučaju posvojenja, ali da se pokazalo da ne postoji adekvatna provjera dokumentacije o spovjenju koja dolaze iz DR Konga

14.1.2023.
16:11
VOYO logo

Među osmero Hrvata uhićenih u Zambiji, za koje su za RTL Danas potvrdili da je im je plaćena jamčevima kako bi se branili sa slobode, je i vijećnik mjesnog odbora iz stranke Možemo i LGBT aktivist Noah Kraljević, a drugi je gitarist rock benda Hladno pivo Zoran Subošić.

Index se za komentar obratio saborskoj zastupnici Možemo! Ivani Kekin s obzirom na stranačku povezanost s Kraljevićem i činjenicu da je Subošić u bendu s njenim suprugom Milom Kekinom. Odgovorila je da je Noah Kraljević njihov vijećnik u jednom mjesnom odboru i član platforme, dok ostali nisu članovi ni stranke ni vijećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku svi optuženi su pušteni da se brane sa slobode, a okolnosti slučaja su takve da su svi imali pravomoćne odluke hrvatskih sudova o posvojenju te validne dokumente za djecu izdane od strane MUP-a, stoga je potrebno pričekati da se rasvijetle okolnosti cjelokupnog slučaja i da se vidi je li uopće bilo problema s dokumentacijom od strane DR Konga i ako jest, tko je za to odgovoran", odgovorila je.

Image
potvrdilo ministarstvo /

Plaćena jamčevina za osmero uhićenih Hrvata u Zambiji, no još ne mogu na slobodu

Image
potvrdilo ministarstvo /

Plaćena jamčevina za osmero uhićenih Hrvata u Zambiji, no još ne mogu na slobodu

Nastavila je da je u Hrvatskoj do sad posvojeno više stotina djece iz Konga te da se tu ne radi o izoliranom slučaju posvojenja, ali da se pokazalo da ne postoji adekvatna provjera dokumentacije o spovjenju koja dolaze iz DR Konga. Zato smatra da treba propisati dodatne mehanizme u postupku radi zaštite djece i posvojitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Index je odgovorila da su u ovom trenutku prema hrvatskim propisima i izdanim dokumentica, djeca koja su u postupku posvojenja hrvatski državljani te da treba napraviti sve da se razriješi ovaj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike