potvrdilo ministarstvo / Plaćena jamčevina za osmero uhićenih Hrvata u Zambiji, no još ne mogu na slobodu

Image
Foto: Stringer/PIXSELL

Osmero Hrvata uhićeno je prije mjesec dana pod sumnjom u trgovinu djece te korištenje krivotvorenih dokumenata za posvajanje djece iz Konga

14.1.2023.
13:32
Stringer/PIXSELL
VOYO logo

Jamčevina za osmero uhićenih Hrvata u Zambiji zbog sumnje u trgovinom djece plaćena je, potvrdili su nam to iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Jamčevina je plaćena, ali još uvijek nisu ispunjeni svi uvjeti za njihov izlazak iz pritvora", rekli su nam u ministarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, još uvijek se nalaze u pritvoru. Uz jamčevinu, uvjet da ih puste na slobodu je i taj da se za svakog od njih nađe još dva svjedoka koji će zajamčiti za njih.

Podsjetimo, osmero Hrvata, odnosno četiri bračna para, uhićeno je početkom prosinca u Zambiji pod sumnjom trgovanja djecom ali i krivotvorenja dokumenata o posvojenju djece iz DR Konga. Već mjesec dana su u pritvoru u gradu Ndoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov branitelj Kelvin Silwimba u utorak je uložio zahtjev da se optužene Hrvate pusti da se brane sa slobode uz jamčevinu.

Također, iz Ministarstva vanjskih poslova dodaju da će branitelj po službenoj dužnosti u dogovoru s optiženicima osigurati osobe koje će jamčiti za pritvorene Hrvate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo