'STOJIMO PRI SVOJIM STAVOVIMA' / Penava: 'Mi smo za prava žena, ali nećemo dopustiti implementaciju rodne ideologije'

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell

'Što se tiče inicijative Filozofskog fakulteta, iza čega stoje aktivisti Možemo, dogovoreno je s našim koalicijskim partnerima da se implementacija takvih programa koji promoviraju rodnu ideologiju neće podržati', poručio je Penava

6.7.2024.
11:43
Robert Anic/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Domovinskog pokreta, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, istaknuo je u subotu da Domovinski pokret i dalje stoji na ranije izrečenim stajalištima oko Istambulske deklaracije te da neće podržati implementaciju programa rodne ideologije, što je, kaže, i dogovoreno.

"Domovinski pokret ostao je na onim stavovima i vrijednostima koje je zastupao prije izbora. S koalicijskim partnerima u Vladi dogovorili smo da rodna ideologija ne može biti dio koncepta na kojemu se bazira vladajuća koalicija", rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano uz Istanbulsku konvenciju, apsolutno smo za prava žena, za zaštitu od nasilja i agresije, ali implementaciju rodne ideologije u sustav, kako ju zamišljaju Možemovci i slična ekipa, nećemo dopustiti", naglasio je.

"Što se tiče inicijative Filozofskog fakulteta, iza čega stoje aktivisti Možemo, dogovoreno je s našim koalicijskim partnerima da se implementacija takvih programa koji promoviraju rodnu ideologiju neće podržati", poručio je Penava u priopćenju.

Image
'NE ŽELIM UNISEKS TOALETE' /

Filozofski pokrenuo Rodne studije i uzburkao Suvereniste. Pavliček: 'Dosta mi je terora manjine'

Image
'NE ŽELIM UNISEKS TOALETE' /

Filozofski pokrenuo Rodne studije i uzburkao Suvereniste. Pavliček: 'Dosta mi je terora manjine'

Penava je u Vukovaru komentirao inicijativu Hrvatskih suverenista koji su u saborsku proceduru uputili zahtjev za deratifikacijom Istanbulske konvencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada pogledate Zakon o grobljima ispast će da je Most preuzeo palicu, pa sad više nije Most nego u ovom slučaju Suverenisti. Mi šutimo i radimo. Radimo na izmjenama Zakona o grobljima s koalicijskim partnerima", kazao je Penava ta naglasio da je "palica je kod onoga tko je imao snage, hrabrosti i odgovornosti i preuzeo vlast u državi".

"Ovima drugima ostaje da se kite i unatoč našim pozivima da nam se pridruže da budemo još jači i držimo neke svjetonzorske linije, preostaje im jedino da kroz medije pričaju da nešto rade", kazao je ponovivši kako Domovinski pokret ostaje na već izrečenim stavovima oko Istanbulske konvencije,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogovorili smo s koalicijskim partnerima da primjena Istanbulske konvencije u dijelu zaštite ženskih prva i borbe protiv nasilja treba u svakom segmentu ići na najjače, ali rodna ideologija neće proći. I to je ta priča", kazao je Penava u izjavi novinarima uoči početka ultramaratona Vukovar-Srebrenica.

POGLEDAJTE VIDEO: Molitelji na trgovima, u Zagrebu ih dočekali prosvjednici

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo