CILJ JE IZJEDNAČITI KRIVNJU / Penava o rezoluciji u Jasenovcu: 'Neprijateljski akt. Crna Gora ponavlja grešku iz prošlosti'

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell

Crnogorsrki parlamentarni zastupnici u petak 28. lipnja usvojili su Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen glasovima 41 zastupnika vladajuće koalicije u parlamentu koji broji 81 zastupnika

2.7.2024.
11:50
Robert Anic/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Domovisnkog pokreta Ivan Penava danas je na konferenciji za medije govorio o rezoluciji o genocidu u Jasenovcu u crnogorskom parlamentu.

Zastupnici crnogorskog parlamenta u petak 28. lipnja usvojili su Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen glasovima 41 zastupnika vladajuće koalicije u parlamentu koji broji 81 zastupnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je neprijateljski akt kojim Crna Gora ponavlja pogrešku koju je već napravila za vrijeme Domovinskog rata", rekao je Penava.

Smatra i kako je tu cilj izjednačiti krivnju svih naroda, kada već ne mogu izbjeći krivnju Slobodana Miloševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je reagirala na slučaj prosvjednom notom, što je po Penavi jedino što je i mogla napraviti u ovom trenutku.

"Ovo Hrvatskoj ne može i neće naštetiti, treba pozvati one koji su donijeli taj akt da pod kapom velikosrpske hegemonije su isti ti Crnogorci napali Hrvatsku pa poslije požalili", rekao je Ivan Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istu temu govorio je i gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

"Oni zastupnici u Crnoj Gori, koji su to izglasali, trebaju se proglasiti nepoželjnima u Hrvatskoj", smatra Bulj te nastavlja: "a one časne poziva da dođu na Sinjsku alku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Penava očekuje javnu ispriku od Bartulice, je li ga spreman izbaciti iz stranke?

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo