konferencije u novom ruhu / Istaknuti europski stručnjaci stižu na plovidbu Jadranom: Njihove ideje mogle bi preokrenuti nekoliko stvari

Image
Foto: Thinkstock

BSE Cup okupit će stručnjake iz digitalne industrije, otvorenih inovacija i cirkularne ekonomije diljem Europe i zaploviti Jadranskim morem

17.9.2018.
18:20
Thinkstock
VOYO logo

Hrvatska pripada zemljama koje privlače posjetitelje više odlikama svog prirodnog prostora i bogatstvom kulturno-povijesne baštine nego kvalitetom, raspoloživošću i raznovrsnošću novostvorenih turističkih atrakcija. Hipoteza je to i Ministarstva turizma. Naime, u strateškim ciljevima su unaprjeđenje turističke kvalitete i sadržaja turističkog proizvoda te afirmacija Hrvatske na međunarodnom turističkom tržištu kroz učinkovitu promociju.

Te smjernice u svakom pogledu prati Business Sailing Experience Agency koji će ove godine održati najveću višednevnu regatu u povijesti Hrvatske. Poslovne konferencije napuštaju dosadna okruženja betonskih hala i sele se na jedrilice, najava je uoči poslovne konferencije novog ruha. Naime, od 10. do 13. listopada Trogir će ugostiti jedinstveni model poslovnih konferencija. Business Sailing Experience Cup, u organizaciji istoimene agencije, okupit će stručnjake iz digitalne industrije, otvorenih inovacija i cirkularne ekonomije diljem Europe i zaploviti Jadranskim morem. Tijekom kolovoza razgovarali smo njihovim PR i marketinškim voditeljem kako bi pojasnio koncepte koji su zasad novi pojmovi za uspavanu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Business Sailing Experience Cup je krovno ime regate, ali sama poslovna konferencija dijeli se na tri teme. Prva se zove European Digital Industry Cup, s temama koje su namijenjene digitalnoj industriji. Trenutno je najveći interes upravo za ovu temu s obzirom na to da je i najraširenija naspram ostale dvije teme. Druga je Global Open Innovation Cup, za industriju otvorenih inovacija koja uzima sve veći zamah u današnjici prepunoj izazova i kratkih rokova. Treća je Circular Change Cup za stručnjake koji se bave cirkularnom ekonomijom“, najavio je direktor Business Sailing Experience Agency, Tomislav Gavazzi.

Što će biti najzanimljivije teško je istaknuti. Kao što je već rečeno, naspram ostalih poslovnih regata, ova je posebna po razini kvalitete s obzirom na to koliko vrhunskih stručnjaka iz Europe dolazi u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Jaka imena sa zanimljivim temama na temelju njihovih eskpertiza. Popis predavača za poslovne konferencije obiluje priznatim stručnjacima s godinama iskustva u zahtjevnim industrijama“, najavljuju nam. 

O digitalnom svijetu sudionicima će se tako obratiti donedavni predsjednik IBM Europe, Harry van Dorenmalen koji je radio za IBM Corporation 35 godina, a u svojoj dugoj karijeri postao je izniman stručnjak na području poslovnog razvoja, transformacija, informacijskih tehnologija kao i marketinga te komunikacija. U njegovom bogatom životopisu može se vidjeti i njegova velika uključenost u ekonomskim i društvenim inicijativama. Primjerice, danski ministar zdravstva imenovao ga je direktorom TopTeam Sporta (Sport innovator). Ujedno je i aktivni promotor raznolikosti u poslovnom svijetu. Svojim prisutstvom polaznike će počastiti i CTO (Chief Technology Officer) Microsofta, Dejan Cvetković - čovjek koji je cijelu svoju karijeru proveo u takvoj industriji zasigurno će imati štošta toga za podijeliti svim zainteresiranima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za otvorene inovacije dolazi svjetski priznati Marcel Bogers, redovni profesor na sveučilištu u Kopenhagenu, ali ujedno i istraživač te student inovacija. A o cirkularnoj ekonomiji pričati će, između ostalih, i Thomas Fundneider, direktor austrijske “The Living Core” kompanije.

„Maknuli smo predavanja daleko od uobičajenih dvorana, hotela i dosadnih predavaonica, a  uz jedrenje spajamo Expo i Kongres, nudeći polaznicima vrlo kvalitetan sadržaj i dodanu vrijednost na jedrenje po Jadranu”, najavio je Gavazzi. Kup, kao i u slučaju Ariane’s Cupa, kreće iz marine Baotić u Trogiru i kreće prema Hvaru. Posljednja stanica bit će Palmižana gdje će vodeći stručnjaci s polaznicima moći odmoriti od svakodnevnih rutina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O cijeloj ideji razvoja Hrvatske u investicijskom smislu, ali i po pitanju nautičkog turizma, pročitajte OVDJE.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo