ISPOVIJEST COVJEKA KOJI JE SPASIO LJUDE U SKRADINSKOM ZALEDU / 'Zagrmilo je, pipam se, ziv sam!'

6.3.2015.
10:44
VOYO logo

Novica Barisic iz Rupa, sela u skradinskom zaledu, slavio je u cetvrtak, 5. ozujka, drugi rodendan. Sudeci po njegovoj prici, rodendan bi mogli slaviti putnici jednog autobusa i vozaci dvaju osobnih vozila koji su se u cetvrtak ujutro nasli na toj cesti.

Kao da je bomba gurnula

"Taman sam krenija kraj Karegine susare na krizanju prema Icevu. Kisica pada, puse bura, sve nosi prid sobom… Ne vozim brzo jer imam dovoljno vrimena. U jednom trenutku, nakon blagog zavoja, primijetio sam, na nekih desetak metara, kao neki konop priko puta. Ljudi drze ovce i koze, pa sam pomislija da se koja otrgnila i da je tako osta konop. Poceja sam kocit, ali se do konopa nisam uspija zaustavit. Odjedanput, kad ga je auto taklo, zagrmila je strahovita eksplozija. Kao da mi je bomba grunila na pola metra, zagrmilo je i zaiskrilo oko mene kao na vatrometu. Tek tada sam shvatio da mi auto prolazi izmedu elektricnih zica. Kad sam se nakon nekoliko metara zaustavio, upalio sam sva cetri zmigavca. U mraku sam se ogleda oko sebe. Pipam se, nije mi nista, ziv sam", ispricao je za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije otisao, nego je cekao da upozori ostale vozace

Nakon pocetnog soka Barisicu nije palo na pamet produziti na posao jer bi to, kaze, znacilo izloziti druge ljude pogibiji. Dodao je da je znao da za desetak minuta tuda treba proci autobus iz sela koji nikako ne bi mogao proci kroz zice.

Tako je Novica zaustavio i autobus i jos nekoliko vozila, a uspio je dozvati i Sluzbu 112. Docekao je cestare i tamo ostao sve dok mu nije potvrdeno da je struja iskljucena, a cesta sigurna za promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo