INTERVJU NAKON OSTAVKE / Ispovijest bivše ravnateljice Svetog Duha: 'Mnogima sam stajala na putu. Jednima zbog povlastica, drugima zbog svjetonazora'

Image
Foto: Jurica Galoic / Pixsell

Ustraje u objašnjenju kako su sve afere sa Svetog Duha 'zlonamjerne konstrukcije i ništa više'

18.7.2023.
13:18
Jurica Galoic / Pixsell
VOYO logo

"Javila sam se na mjesto ravnateljice zato što sam htjela unijeti promjene, a ne radi same pozicije. Kad sam shvatila da promjene nisu moguće i da stojim pred zidom, donijela sam odluku da se povučem", objasnila je razlog ostavke sada već bivša ravnateljica Kliničke bolnice Sveti Duh prof. dr. sc. Ana-Maria Šimundić u razgovoru za N1.

Tvrdi da zna neke zaposlenike bolnice koji se kriju iza anonimne skupine "zaposlenika Svetog Duha" koji su podizali kaznene prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je za mene bila bolna spoznaja jest činjenica da je u tu prljavu igru bilo uvučeno puno više djelatnika nego što mi se to u početku činilo", izjavila je Šimundić.

Image
'Anonimni junaci protiv mene' /

Ravnateljica KB Sveti Duh podnijela neopozivu ostavku: 'Prijetili su mi da će me progutati podzemlje...'

Image
'Anonimni junaci protiv mene' /

Ravnateljica KB Sveti Duh podnijela neopozivu ostavku: 'Prijetili su mi da će me progutati podzemlje...'

'Nijedna prijava nije potvrđena'

"Koliko je meni poznato, protiv mene se ne vodi niti jedan kazneni postupak. Prijave su počele prije godinu dana. Do sada niti jedna nije potvrđena. Protiv mene nije podignuta niti jedna optužnica", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustraje u objašnjenju kako su sve afere sa Svetog Duha "zlonamjerne konstrukcije i ništa više."

"Iskreno se nadam da će ova hajka mojim odlaskom prestati. To je i razlog zbog kojeg odlazim. Ova je borba imala više slojeva. Tu je bilo dosta borbe radi osobnih interesa, no ne treba zanemariti i borbe oko ideoloških i političkih ciljeva. Mnogima sam stajala na putu. Nekima zbog povlastica i pozicija koje su prije mog dolaska imali, drugima zbog svjetonazorskih razlika. Protivnici gradske vlasti su našu bolnicu iskoristili za svoju političku propagandu. Pričali su mnoge neistine, bez temelja u stvarnim činjenicama i zazivali moju smjenu. Nevjerojatno je koliko je laži i kleveta izrečeno u javnom prostoru o meni", kaže bivša ravnateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravno vijeće sada bi trebalo imenovati vršitelja dužnosti ravnatelja bolnice nakon čega počinje teći rok od 30 dana unutar kojeg treba raspisati natječaj za novog ravnatelja.

Prvo oporavak pa novi izazovi

Šimundić još ne zna gdje će nastaviti karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova hajka je ostavila traga. Moram se prvo oporaviti, prikupiti snage, a onda ću razmišljati kamo i što dalje. Moja dosadašnja profesionalna karijera i moji rezultati govore o meni više od svih onih koji su o meni govorili u proteklih godinu i pol dana.

"U svojoj karijeri sam bila na mnogim pozicijama koje su mi omogućile da pridonesem razvoju struke. Cijeli moj profesionalni put bio je ispunjen djelovanjem koje je za cilj imalo neku društvenu korist. Činjenica da svojim radom mogu doprinijeti napretku društva mi je uvijek bila najveća motivacija. U mojoj prirodi je tragati za novim izazovima. Tko zna kamo će me to odvesti. Otvorena sam za sve opcije", istaknula je za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Cijeli intervju ravnateljice KB Sveti Duh za Danas: 'Moja odgovornost je upravljati bolnicom'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo