Ispad na svečanoj sjednici: Transparentima protiv Kalmete

24.11.2013.
19:58
VOYO logo

Isticanjem transparenta na kojemu je pisalo ''Kalmeta + Peroš = politička korupcija'', zadarski SDP-ovci htjeli su poručiti kako je nemoralno da nagradu grada iz ruku gradonačelnika Božidara Kalmete primi ravnateljica Narodnoga muzeja Renata Peroš, koja je 2001. godine s nezavisne liste prebjegla HDZ-u i tada omogućila Kalmeti još jedan gradonačelnički mandat. Ustajanje svojih kolega vijećnika u trenutku uručenja nagrade obrazložila je predsjednica zadarskoga SDP-a Sabina Glasovac.

''Mladim ljudima je vrlo važno poslati jasnu poruku da se ljudi koji nemaju morala i koji sudjeluju u političkoj korupciji i koji izvrgavaju volju građana na izborima moraju najoštrije osuditi, a ne zapošljavati i zbrinjavati u gradskim tvrtkama te im još za to davati javna priznanja'', poručila je Glasovac, inače pomoćnica ministra obrazovanja Željka Jovanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svatko može raditi što ga je volja'

Zadarski čelnik odgovara kako je u ovo vrijeme krize važnije zajedništvo nego međustranačka prepucavanja, piše HRT.

''Pa, nisam to vidio. Čujte, svi mi živimo u demokraciji, svatko može raditi što hoće i što ga je volja, međutim, ti postupci više govore o onima koji to rade nego o onima o kojima to pišu'', rekao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo