Isključili im struju: Dijete sam zamotao u pet deka

4.2.2012.
9:42
VOYO logo

Ovih hladnih dana, kada je šibensko područje okovano ledom, a prognoze ne najavljuju značajnije promjene još najmanje desetak dana, živjeti u kući bez električne energije gotovo je nezamislivo. To je, nažalost, realnost Šibenčanina Ivana Belamarića kojemu su električari isključili struju zbog pozamašnog duga od oko 16 tisuća kuna nastalog unatrag gotovo pet godina u stanu u kojemu živi zajedno s 12-godišnjom kćerkom.

Da zlo bude gore, djevojčici je dijagnosticiran dijabetes tipa 1, što zahtijeva poseban zdravstveni tretman, specifičnu prehranu i način života lišenog stresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Možete li uopće zamisliti kako mi je gledati dijete umotano u pet deka, dok vani pada snijeg... Nikome ne bih poželio takav život'', rekao je 60-godišnjak.

Postojanje duga ne spori iako je nastao u vrijeme dok mu je u stanu živjela bivša supruga. Da je u financijskoj mogućnosti podmiriti ga, već bi to davno učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jednostavno ne mogu platiti toliki novac od vojne mirovine koja iznosi tisuću i sto kuna. Ne bih ni živio u tom stanu koji je nasljedstvo bivše supruge, ali morate me shvatiti, svoj stan sam prodao i dobar dio novca uložio na tu adresu, na koju sam se preselio. Upitate li na sudu, svatko upućen će vam kazati kako moja kćerka od majke ne prima ni kune od dosuđene alimentacije, a ona iznosi gotovo koliko i moja mirovina'', rekao je u očaju Belamarić za Slobodnu Dalmaciju.

Njegov je slučaj svima od resornih tijela u Šibeniku dobro poznat iako se o pojedinačnim životnim situacijama institucije socijalne skrbi službeno ne izjašnjavaju. Belamariću se nastojalo financijski pomoći, no novac je ograničen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo