Završio je današnji sastanak u Državnom inspektoratu pa bi uskoro biti jasno kako ugostitelji mogu raditi tijekom krize uzrokovane koronavirusom. Očekuje se da će objekti koje su inspektori zatvorili zbog, kako su navodili, nepropisnog izdavanja hrane pred restoranima, uskoro biti otvoreni.
Nakon sastanka u Državnom inspektoratu glavni državni inspektor Andrija Mikulić dao je kratku izjavu za medije:
"Svi su se složili s relaksiranjem mjera. Jučer je izašao naputak HZJZ-a o epidemiološkim mjerama kojih se ugostitelji moraju pridržavati, sve će još jednom biti distribuirano članovima. Glavna poruka je da će sutra tijekom jutra inspektori otići na one lokacije gdje su dane zabrane rada, prekontrolirati uvjete i ako objekti ispunjavaju te uvjete, donosit će se rješenja o obustavi postupaka i ugostiteljski će objekti moći raditi uz pridržavanje epidemioloških mjera", rekao je Mikulić nakon sastanka na kojem su uz njega sudjelovali predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore.
'Postupali smo temeljem odluke Stožera'
Komentirajući zašto su objekti uopće bili zatvoreni na 30 dana, podsjetio je na odluku Nacionalnog stožera od 19. ožujka prema kojoj se u slučaju kršenja propisa zabranjuje obavljanje djelatnosti unutar koje je bilo i ugostiteljstvo, javlja N1.
"Postupali smo temeljem odluke Stožera i drugih zakona. Nekima i noćas istječe 30 dana, ali i ako im ne istječe, ako sutra tijekom dana ispune 11 uvjeta HZJZ-a, donijet ćemo rješenje o obustavi postupaka i moći će normalno raditi na pripremi i dostavi hrane", rekao je Mikulić.
Najnovije informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu pratite ovdje