žestoke riječi / INA u fokusu kampanje: Restartovci HDZ-ovce nazvali 'Orbanovim pudlicama'

Da nitko ne čeka službeni početak kampanje jasno je već danima

28.5.2020.
18:44
VOYO logo

Upravljanje INA-om i dalje je u fokusu neslužbene kampanje za parlamentarne izbore, no uz problematiziranje Memoranduma i isporuku sirove, a ne prerađene nafte ponovno se aktualizira slučaj INA-MOL čiji se pravomoćni sudski epilog i dalje čeka. 

Iz Restart koalicije HDZ su nazvali Orbanovim pudlicama, Miroslav Škoro proziva vladajuće za pogodovanje, dok ministar energetike Tomislav Ćorić podrugljivo hvali oporbu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nitko ne čeka službeni početak kampanje jasno je već danima, a glavni rivali na vladajuće pucaju na terenu odnosa INA-e i MOL-a.

"Mi kao političari sigurno nismo Obranove pudlice i to ćemo dokazati odmah nakon izbora. Mislim na kompletan HDZ. Vi znate da je Orban pred sankcijama, pred izbacivanje iz Hrvatske pučke stranke a oni koji su najtiši, odnosno najglasniji u obrani Orbana je upravo HDZovci, upravo Sanader. Ne Sanader nego Plenković, ali to je više manje sve isto", rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČEKAJU IZVJEŠTAJ LAZARDA /

Ministar Ćorić: 'Da se nije dogodila ogromna kriza 2017., Inu bi razriješili'

Image
ČEKAJU IZVJEŠTAJ LAZARDA /

Ministar Ćorić: 'Da se nije dogodila ogromna kriza 2017., Inu bi razriješili'

Problem Memoranduma i isporuke sirove a ne prerađene nafte brani resorni ministar i ironično poručuje: "Oporba se očito ujedinila u svojim stručnim rapravama na temu INA-e što je za svaku pohvalu".

INA i JANAF su, poručuje, naša strateška društva pa Ćorić podsjeća na neispunjeno obečanje premijera Plenkovića na Badnjak 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo počeli razmišlati o tome da INA-u vratimo u hrvatske ruke i ja mislim daj e jedini propust ove vlade, ako ga tako možemo nazvati po pitanju energetskog sektora to što je proces preuzimanja nije išao brže ali to su bile teške okolnosti", rekao je Ćorić.

A dok se tek čeka 9. lipnja i preliminarna procjena konzultanata u raspravu se uključio i Miroslav Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije gospodarska računica koja bi bila isplativa bilo kome, to je opsjedna. Zašto bi mi uopče kupovali sada ponovno nazad tu INA-u. Država Hrvatska ako hoće napravi odmah novu naftnu kopaniju, ako hoće, ali političke volje nema jer se nekome pogoduje", proučio je vođa Domovinskog pokreta. 

Iz Restart koalicije zazivaju povratak dijela vlasništva INA-e i bez otkupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presuda INA-MOL još nije pravomoćna, a žal zbog prodaje dionica MOL-u izražava i predsjednik Republike, a o obećanju HDZ-ova premijera o otkupu dionica pokušao je biti suzdržan, no uz poruku:

"Sad već malo hodamo po rubu, to ćete morat pitat njega. Ja takva obečanja nisam davao i volio bi da me netko kada su već poruke i minuli rad u pitanju pozove na red za nekavo obečanje koje je bilo evidentno nerealno kad sam ga davao. Takva obećanja ne dajem", rekao je Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećanja stranaka i opcija već su krenula, a vrhunac se očekuje u službenoj kampanji - neposredno prije održavanja parlamentarnih izbora.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo