SMRT IVE BREŠANA / In Memoriam Ivo Brešan: Veljko Bulajić o velikom hrvatskom piscu, dramatičaru i scenaristu

Smijeh u hrvatskom filmu više neće biti isti. U 81. godini umro je Ivo Brešan, jedan od najizvođenijih hrvatskih dramatičara, pisaca i scenarista

3.1.2017.
22:40
VOYO logo

Brešan je bio ravnatelj Šibenskog kazališta, a njegove drame izvođene su u gotovo svim kazalištima bivše države. U Hrvatskoj će biti zapamćen po brojnim romanima, filmskim i kazališnim scenarijima među kojima je antologijska "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" - jedna od najuspjelijih hrvatskih drama nastalih u drugoj polovici 20. stoljeća koja je izvođena od  Njemačke i Austrije do Rusije i Švedske.

Izraze najdublje sućuti njegovoj obitelji, između ostalih je uputio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, a o njemu je za RTL Direkt govorio njegov dugogodišnji prijatelj i suradnik Veljko Bulajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam se jučer čuo s Ivom kojeg sam stalno posjećivao za vrijeme njegova liječnja i dogovorili smo se da se sutra nađemo. Otišao je veliki pisac, dramatičar, scenarist s kojim sam imao veliko zadovoljstvo surađivati na nekoliko scenarija mojih filmova.

Bio je erudita, bio je izuzetno vrijedan, poznavo je zanat s kojim se bavio, bio je rijetka pojava naše kulture", prisjetio se Bulajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo