KONKURENCIJA UBERU? /

Imaju li zagrebački taksisti razloga za brigu: na zagrebačke ulice stigla nova taksi usluga

Image
Foto: Car Go/Facebook

Božo Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, rekao je kako će zakonitu konkurenciju podržati, no ako ona radi u suprotnosti sa zakonom da će se buniti

4.10.2017.
11:07
Car Go/Facebook
VOYO logo

U Zagreb je početkom tjedna stigla aplikacija Car Go koju mnogi zovu "srpskim odgovorom na Uber", piše Večernji list. Naime, putem aplikacije može se naručiti automobil, a naplata se vrši kao i kod Ubera, putem internet-bankarstva. 

Nakon naručivanja vožnje na ekranu telefona pojavljuje se fotografija vozača koji će doći po osobu koja je naručila vožnju te njegove registarske pločice, a na karti grada može se pratiti točna lokacija vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božo Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, rekao je kako će zakonitu konkurenciju podržati, no ako ona radi u suprotnosti sa zakonom da će se buniti.

"U skladu s presudama prekršajnih sudova ni Uber, pa onda ni druge slične aplikacije koje nemaju licencirane vozače nisu zakonite", rekao je Miletić, dok, s druge strane, HNS-ovac Tomislav Stojak, koji podržava i rad Ubera, ne vidi problem s novim autoprijevoznikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjajna je stvar ako netko želi biti konkurencija taksistima i Uberu jer to samo znači da će Zagrepčani sveukupno imati kvalitetniju uslugu i nižu cijenu", piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo