IMA PODRŠKU VJEROVNIKA / Ima li Vlada novog izvanrednog povjerenika: Fabris Peruško naslijediti će Antu Ramljaka?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Peruško je član uprave Tiska te je u Agrokor bio uključen kao savjetnik te poznaje sustav i proces restrukturiranja

27.2.2018.
8:42
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Novi Vladin povjerenik za Agrokor trebao bi biti Fabris Peruško, doznaje Večernji list. Peruško je član uprave Tiska te je u Agrokor bio uključen kao savjetnik te poznaje sustav i proces restrukturiranja, a ima i podršku većine vjerovnika. 

Peruško u svibnju 2017. dolazi na poziciju člana uprave zaduženog za financije i restrukturiranje u Tisak. Vjeruje se da je upravo Tisak bio jedna od kompanija iz sustava Agrokor u financijski i poslovno najtežoj situaciji. Nova uprava Tiska uspjela je u iznimno kratkom roku stabilizirati poslovanje te vratiti profitabilnost, čime je sačuvano oko 3.600 radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spašavanjem Tiska napravljen je i važan korak u očuvanju hrvatskih izdavača tiskanih medija, budući da su kiosci Tiska kao i Tiskova distribucijska mreža njihov glavni prodajni kanal. Njegova zamjenica trebala bi biti Irina Weber, koja je također uključena u proces restrukturiranja gdje je bila savjetnica Ante Ramljaka za non-core poslovanje i imovinski portfelj, no to još nije službeno potvrđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo