Ima li im tko dati što više od moje vječne zahvalnosti?

9.12.2013.
16:38
VOYO logo

"Imam jedan mali komentar za sve, a počet ću pričom o spašavanju nečijeg života. Moja obitelj i ja smo domaći, je li. Znamo sva pravila, sva godišnja doba. Smijemo se kada Česi i Poljaci zalutaju u japankama pa ih treba spašavati. Ja volim snijeg, koji nikako da osvijetli ovu lijepu Dalmaciju. Neke najljepše trenutke provela sam na snijegu. Udala sam se pod snježnim velom. I sad, trudna, hormonski poremećena, nagovorila sam supruga da želim baš na Biokovo. Ima snijega na vrhu, vidjela sam. Mi žene sve znamo, je li.

Uzbrdo se više ne može. A uzbrdo je put kući...

I krenemo mi. Sa zimskim gumama, dakako, punim tankom, sokovima, čipsićima... Povedemo i klince. I krivo procijenimo komad staze. Uzbrdo se više ne može. A uzbrdo je put kući. Zaledilo i ne pomažu zimske gume. A komad leda je samo tu i nigdje više...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska gorska služba spašavanja stigla je za pola sata iz Makarske. Mom mužu je bilo muka da se to njemu, muškarcu, omaklo. A meni je bilo super. Događaj, doživljaj, kako god je ispravno na Hrvatski to reći danas. Mi žene ne vidimo tragediju baš svugdje, je li.

Sve zbog trudničkog hira

Spasioci su došli s osmjehom na licu. Njima nije smetalo što smo ih digli od tople peći zbog mog trudničkog hira. Izvukli su auto za pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj - imali su i čokoladu za naše klince. Kao da nisu dovoljno napravili. I na to su mislili.

Pitam se imaju li oni božićnicu ili neku jaču zakonom propisanu stavku, veću od moje vječne zahvalnosti. Tko misli na njih i koliko je novca iz proračuna izdvojeno za njihovu plemenitost, njihov trud, rad, osmijeh? Ima li za njih čokolade? Kakva je ovo neravnopravnost u državi koja je tako lijepa, tako ponosna? Pitam zašto se ne cijeni spašavanje ljudskog života sa više od "Hvala"?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nemam umjetničkih slika, ni bazen u dvorištu, ali imam obraz da HGSS-u kažem "oprostite i hvala od srca".

Svima želim Sretan Božić i nadam se da će Vaša dobrota i plemeniti poziv biti nagrađeni kad tad, makar "odozgo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalna mama"

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo