brojke /

IDS kampanju za prijevremene izbore završio s viškom od gotovo 190 tisuća kuna

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

IDS je na izbore išao u koaliciji s PGS-om i Listom za Rijeku u VII. i VIII. izbornoj jedinici, za kampanju je prikupio 1,15 milijuna kuna, a potrošio 965 tisuća kuna

10.10.2016.
14:18
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

IDS je kampanju za prijevremene izbore za Hrvatski sabor zaključio s viškom od gotovo 190 tisuća kuna, a pridodaju li se tome i tri osvojena zastupnička mjesta, u IDS-u izborima mogu biti vrlo zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDS je na izbore išao u koaliciji s PGS-om i Listom za Rijeku u VII. i VIII. izbornoj jedinici, za kampanju je prikupio 1,15 milijuna kuna, a potrošio 965 tisuća kuna - višak je dakle 189.300 kuna, pokazuje izvještaj koji je ta stranka objavila na svojim službenim stranicama.

Stranka je kampanju financirala uglavnom vlastitim sredstvima, od donatora je dobila 59.500 kuna, a najveći pojedinačni donator joj je tvrtka iz Zagreba s uplaćenih 37.500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjelovit financijski izvještaj objavio je i Međimurski demokratski savez (MDS), regionalna stranka bivšeg liberala Željka Pavlica. Savez nije uspio izboriti saborski mandat, a skromnu kampanju za koju je osigurao 4.259, 73 kune prihoda, zaključio je s viškom od pet lipa.

IDS i MDS time su se priključili nekolicini mahom manjih izbornih sudionika koji su se požurili javnosti pokazati kako su i s kojim iznosima financirali promidžbu. Već ranije to su učinili Stranka umirovljenika, Zagorska stranka, Zeleni savez, pravaška koalicija Pomak.

Sve stranke, koalicije i kandidati koji su sudjelovali na izborima 11. rujna, njih 60, moraju do utorka, 11. listopada Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostaviti cjelovit financijski izvještaj o financiranju promidžbe, koji uključuje izvješća o donacijama, o troškovima, o cijeni i dobivenom popustu za medijsko oglašavanje.

Izvješća u papirnatom i elektroničkom obliku na CD-u ili USB-u osobno ili preporučenom poštanskom pošiljkom dostavljaju na adresu Povjerenstva, Visoka 15, Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni sudionici izvješća trebaju i javno objaviti, a rok im je do ponoći, 26. listopada. Objavljuju ih ili na svojim web stranicama ili u dnevnom tisku, a moraju biti istovjetna onima koje su poslali DIP-u.

Ne ispune li obveze o dostavi, odnosno objavi izvješća, izborni sudionici mogu računati na prekršajne i administrativne kazne koje uključuju novčane kazne, obustavu isplate naknade troškova promidžbe, djelomični ili potpuni gubitak naknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo