'UBIJAJU NAS REPRESIJAMA!' / Iako imaju super situaciju, ova hrvatska županija postrožila je mjere - ugostitelji očajavaju: 'Pušu na hladno, Uopće ne znam što me čeka sutra'

'Dakle virus će ući među one još necijepljene. Virus će napraviti štetu, zatvorit će nam opet bolnice', tvrdi ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravsto Primorsko-goranske županije

12.7.2021.
20:01
VOYO logo

Primorsko-goranska županija danas ima samo jednu novozaraženu osobu koronavirusom, ali je tamošnji stožer usprkos tome što nisu najgori postrožio je mjere tako da na svako okupljanje veće od 20 ljudi mogu ići samo oni s digitalnim COVID-potvrdama. U cijepljenju vide jedini izlaz.

"Da ne ponovimo slične greške kao prošle godine, a to znači prekid sezone negdje 15.8. krenuli smo s ovim proaktivnim pristupom. Jednoglasno je Stožer donio odluke koje se odnose, ja bih rekao na kontrolirano okupljanje", objasnio je za RTLVladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravsto Primorsko-goranske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JOŠ NIJE KRAJ /

Stručnjaci otkrili kada bismo konačno mogli 'ukrotiti' pandemiju koronavirusa: 'To je i dalje moguće'

Image
JOŠ NIJE KRAJ /

Stručnjaci otkrili kada bismo konačno mogli 'ukrotiti' pandemiju koronavirusa: 'To je i dalje moguće'

'Ubijaju' ih represijama

"Pušu na hladno, ubijaju nas represijama. Svaki dan neka nova represija koju ne mogu pratiti. Evo samo jedna stvar. Ja sutra krećem s testiranjem ljudi, kupio sam testove iz Zagreba – dakle licenciranu jednu ekipu s medicinskim sestrama koje imaju licence da ljude testiraju. Uopće ne znam što me čeka sutra", izjavio je Zoran Komljenović, potpredsjednik Udruge noćnih klubova.

Na Opatijski festival može se samo s COVID potvrdom, no, kažu, teško je testirati na ulazu prije početka samog događanja. Računaju da će doći oni koji potvrdu već imaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle virus će ući među one još necijepljene. Virus će napraviti štetu, zatvorit će nam opet bolnice", smatra Mićović.

U Istri nema mjera

U Istarskoj županiji nema zaraženih i nema mjera kao u susjednoj. "Što se tiče mjera mislim da bi se sve mjere trebale ukinuti, ali naravno narod prije toga treba cijepiti, da ga se nekako natjera jer ovo nema smisla. Ajmo mi to što prije završiti da se vratimo normalnom životu", rekao Marina Palaversić, vlasnica ugostiteljskog objekta u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se ministar zdravstva Vili Beroš pohvalio da je 80 posto cijepljenih u Rovinju, nemaju svi prebivalište u tom gradu. Za taj podatak su nam iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo odgovorili da su potrebna dodatna spajanja baza, što nije moguće danas. "Nije moguće da je toliko cijepljeno u Rovinju, pogotovo tamo. Toliko nije ni u Hrvatskoj cijepljeno, a kamoli u Rovinju", poručila je jedna građanka.

"Mi smo jako loši po ljestvici, da smo slabo procijepljeni. Mislim a bi se trebali više procijepit, ali nisam za to da se to nameće, da bude obaveza", izjavio je jedan građanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo