nekom hoće pa hoće / I Banožić ekspresno riješio upis hipoteke na sudu: 'Kod nas je samo jedan štrajkaš'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Predao je sve na neradnu subotu, a dan poslije sve je bilo riješeno. Banožiću je APN odobrio kredit od 100.000 eura na rok od 15 godina, a subvencija rata tog kredita će ukupno iznositi 26.306 eura

19.7.2023.
11:36
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ov ministar obrane Mario Banožić je ovaj tjedan, unatoč štrajku službenika, upisao hipoteku banke za kredit koji je dobio preko APN-a i koji će mu subvencionirati hrvatski porezni obveznici.

Banožiću je APN odobrio kredit od 100.000 eura na rok od 15 godina, a subvencija rata tog kredita će ukupno iznositi 26.306 eura. Kamata je 2,88 posto i fiksna je za vrijeme otplate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako donose 24sata, Banožić je dobio subvencionirani kredit za izgradnju nove kuće u Vinkovcima iako ima stan veći od 80 kvadrata u Vinkovcima, a trenutačno kao državni dužnosnik živi u državnom stanu od 92 kvadrata u centru Zagreba za koji plaća najamninu od 61 euro mjesečno.

Ministar obrane je iskoristio zakonsku mogućnost da dobije subvencionirani kredit za kupnju ili izgradnju veće nekretnine u odnosu na postojeću. Stan u Vinkovcima će morati prodati u roku dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pere ruke od kćeri /

Sudovi u štrajku, Jandrokovićeva kći riješila što je trebala, on kaže: 'Nemam nikakve veze s tim...'

Image
pere ruke od kćeri /

Sudovi u štrajku, Jandrokovićeva kći riješila što je trebala, on kaže: 'Nemam nikakve veze s tim...'

Kako je vidljivo iz Zemljišnih knjiga, Banožić je podnio zahtjev za upis založnog prava 15.srpnja, na neradnu subotu.

Odmah prvog sljedećeg radnog dana, u ponedjeljak 17. srpnja, zahtjev mu je odobren i hipoteka upisana na stan. Baš u ponedjeljak su službenici i namještenici koji su sedmi tjedan u štrajku najavili da više neće raditi ni hitne predmete poput upisa založnih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica Općinskog suda u Vinkovcima Ivana Lovrić Vidaček je rekla da je od pet referenata u zemljišnoknjižnom odjelu u Vinkovcima je u štrajku samo jedan.

"Svi predmeti se zato redovno rješavaju po redu zaprimanja, a krediti i upis založnog prava su hitni predmeti koji imaju prvenstvo rješavanja. Kod nas u središnjoj službi u Vinkovcima sve normalno funkcionira i četvero referenata redovno obavlja svoje poslove. U područnim službama je postotak štrajkaša veći", izjavila je Lovrić Vidaček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paralelno građani javljaju kako se u Zagrebu s istim slučajevima da se na njihove predmete oglušuju, da zato moraju produljivati podstanarstvo a da ne pale ni telefoni, njihove molbe i slično.

APN nam je odgovorio o broju onih koji su upisani i dobili su kredite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

APN je supotpisao oko 4700 (oko 95%) bankovnih ugovora od odobrenih zahtjeva. Isti su dostavljeni bankama - kažu, no dodaju kako je od tih 4700 zahtjeva samo 2300 korisnika čiji su krediti već isplaćeni.

Podsjetimo i na slučaj kćeri predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, Klare, koja je uspjela ostvariti upis založenog prava na nekretnini na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu i to usred štrajka zbog kojeg je većina poslova na sudovima stavljeno na led. Gordan Jandroković oglasio se oko svega i rekao da nema ništa s tim, dok su sa suda odbacili tvrdnje da se ikome išlo na ruku te da za Jandrokovićevu kćer nije intervenirala i sama predsjednica suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE I OVO Proveli smo dan sa štrajkašima iz pravosuđa. Teško im je. 'Nismo ni znali koliko se na nas gleda s visoka, jadni smo i mali u njihovim očima'

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo