HŽ uvodi novu zonsku kartu za novu cijenu

Putnički prijevoz Hrvatskih željeznica kreće u borbu protiv švercera u vlakovima gradsko-prigradskog prijevoza, te će od 5. rujna kondukteri naplaćivati novu zonsku kartu.

1.9.2011.
9:16
VOYO logo

Kako je priopćeno iz HŽ-a, karta će koštati 15 kuna i naplaćivat će se samo putnicima koji karte kupuju u vlaku, a koji su u njega ušli na kolodvoru ili stajalištu u kojemu je moguće kupiti karte. Dosad se u vlaku naplaćivala cijena karte kao da je kupljena na blagajni Glavnoga kolodvora. Tako, primjerice, ako netko u vlak uđe na Glavnom kolodvoru bez karte, on će u vlaku za relaciju npr. do Zaprešića platiti 15 kuna, a ne desetak kuna koliko je do sada plaćao.

"Budući da se u gradsko-prigradskome prijevozu Grada Zagreba radi o kratkim relacijama putovanja, a u vršnim periodima je i frekvencija putnika povećana, vlakopratitelji ne stignu ispostaviti sve prijevozne karte putnicima koji su u vlakove ušli bez karata te bi se stoga ovom kartom prijevoz naplaćivao brže i lakše", poručili su iz HŽ-a za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta zonska karta vrijedit će 60 minuta na području od Sesvetskog Kraljevca do Podsusedskog stajališta ili do Odre i Mavračića (zona gradsko-prigradskog prijevoza željeznicom).

Na blagajnama u kolodvorima i stajalištima i dalje će se prodavati redovite prijevozne karte za sve relacije, a njihova cijena ostaje nepromijenjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201103020042006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo