Htio kupiti kuću 'na bubnju', pa odustao zbog nelagode

'Noge su se odsjekle i meni i ženi kada se pojavio potencijalni kupac. Ipak je na kraju odustao još pri obilasku kuće. Bilo mu je, naime, neugodno, ali i nama.

9.8.2012.
16:03
VOYO logo

Obiteljska kuća supružnika u 60-im godinama, inače prizemnica starijeg datuma iz okolice Valpova, na javnoj dražbi bila je već dva puta i to po cijeni od približno 250.000 kuna. Kuća je završila na javnoj dražbi zbog nepodmirivanja kreditnih obveza, a banka je 'sjela' na kuću jer ju je vlasnik dao pod hipoteku zbog kredita. Na prvoj se dražbi nije pojavio nitko zainteresiran za kupnju, no na drugoj jest.

"Noge su se odsjekle i meni i ženi kada se pojavio potencijalni kupac. Ipak je na kraju odustao još pri obilasku kuće. Bilo mu je, naime, neugodno, ali i nama. Bila je to mučna situacija", ispričao je vlasnik za Glas Slavonije. Kredit je digao prije 5-6 godina kada je još imao privatni posao koji je u međuvremenu propao, no ostao je kredit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da sam bar tada bio pametniji'

"Da sam bar tada bio pametniji pa pod hipoteku stavio zemlju, nešto drugo, a ne kuću! A sada, u ovim godinama, žena i ja strahujemo da ćemo ostati bez krova nad glavom", očajan je vlasnik. Supružnici kažu da im je dan javne dražbe dug kao godina, da ne spavaju danima prije i danima poslije njega.

"Veliki je to stres. Danas, kada razmišljam o kreditu i što smo u zalog za to dali, nikada to ne bismo učinili. Mi smo pravi primjer dužničkog ropstva", zaključio je vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji do kraja godine na dražbi 400 nekretnina

Inače, procjenjuje se da će se do kraja 2012. godine u Slavoniji i Baranji na javnim dražbama 'na bubnju' naći približno 400 različitih nekretnina pod ovrhama! No, to nije konačna brojka, jer je tu riječ samo o onim aktivnim nekretninama ovrhe za koje je utvrđen datum javne dražbe i objavljen na Očevidniku nekretnina i pokretnina koji vodi i ažurira Hrvatska gospodarska komora.

Od pet slavonskih županija brojem nekretnina koje do kraja 2012. idu 'na bubanj' prednjači Osječko-baranjska županija (160), Vukovarsko-srijemska županija (87), Požeško-slavonska (44), Virovitičko-podravska (36) i Brodsko-posavska (25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo