'HUŠKAČKA I NAZADNJAČKA RETORIKA' / HSLS čelnicima Mosta poslao primjerak djela Maxa Webera: 'Cilj je podsjetiti saborske kolege na etičke standarde...'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL; Patrik Macek/PIXSELL

U djelu se ističe važnost političke odgovornosti, u skladu s kojom političari moraju voditi računa o svojim postupcima

5.7.2021.
14:03
Grgo Jelavic/PIXSELL; Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HSLS je čelnicima Mosta Boži Petrovu i Nikoli Grmoji na adresu sjedišta stranke u Metkoviću poslao primjerak djela Maxa Webera "Politika kao poziv" u kojem se ističe važnost političke odgovornosti, u skladu s kojom političari moraju voditi računa o svojim postupcima. 

U priopćenju koje potpisuju predsjednik HSLS-a Dario Hrebak i saborski zastupnik HSLS-a Darko Klasić, navodi se kako su im knjigu poslali "s ciljem podsjećanja saborskih kolega na etičke standarde odgovornosti u politici, kao i obrane tih standarda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posveti smo citirali, nažalost opet aktualnu, veliku misao Vlade Gotovca: 'Čuvajte mi Hrvatsku od niskosti i mržnje'", istaknuli su Hrebak i Klasić.

U povodu MUP-ova izvješća o utvrđenim kaznenim, odnosno prekršajnim djelima počinjenima prema sudionicima Povorke ponosa održane ove subote u Zagrebu, HSLS naglašava kako se izgradnja slobodnog i otvorenog društva, na koju smo se kao država Ustavom obvezali kad smo komunizam odlučili zamijeniti demokracijom utemeljenoj na slobodi, ne može ostvariti bez osnovnih ljudskih prava i tolerancije. S druge strane, odgovornost za ispunjavanje tog temeljnog državnog vrijednosnog opredjeljenja osobito snose političari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'KAKVA TI JE TO ZASTAVA, PED**ČINO?!' /

Mladiću oduzeli LGBT zastavu i potom je zapalili: 'Već sam doživio nasilje iz mržnje, ali ovoga puta...'

Image
'KAKVA TI JE TO ZASTAVA, PED**ČINO?!' /

Mladiću oduzeli LGBT zastavu i potom je zapalili: 'Već sam doživio nasilje iz mržnje, ali ovoga puta...'

Hrebak i Klasić ističu kako su nedavne izjave Grmoje i Petrova kojima se antagonizira odnos prema seksualnim manjinama za svaku osudu, neovisno o tome jesu li njima doprinijeli navedenom nasilju i napadima prema pripadnicima te manjine jer "moralno i politički hijerarhiziraju pojedince i skupine kojima pripadaju, a time izravno uništavaju Ustavom zagarantiranu ravnopravnost u društvu". 

'Huškačka i nazadnjačka retorika' Petrova i Grmoje

Mišljenja su kako su oni u svojoj javnoj komunikaciji, stavljajući pripadnike seksualnih manjina i pedofile u isti kontekst i u istu rečenicu, pokazali veliku političku, ali i društvenu neodgovornost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto da kao njezini članovi snose odgovornost za očuvanje i napredak političke zajednice kojoj pripadaju, oni je huškačkom i nazadnjačkom retorikom usmjerenom protiv društvenih manjina vraćaju u srednji vijek", ocijenili su Hrebak i Klasić.

Navode kako Hrvatskoj ne treba takvo njihovo "outanje" sklonosti prema Orbanu, odnosno onome što njegova politika predstavlja jer, ističu, da bi je mogli ostvariti, morali bi pobijediti na izborima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako stvari stoje, najizglednije je da će biti pobjednici izbora za homofobe godine. Naime, izlaskom iz konzervativnog HRAST-a njihov konzervativizam i nazadnjaštvo očigledno nisu izašli iz njih", poručili su Hrebak i Klasić.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo