nepodmiren račun / Hrvatskim masonima blokiran račun: Drevnom redu Slobodnih zidara prijeti stečaj zbog dugova

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Iako bi se stečaj trebao predložiti nakon 120 dana neprekidne blokade računa, ovdje se čekalo više od 300 dana

19.3.2021.
13:41
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Vrhovnom vijeću 33. stupnja i posljednjeg stupnja drevnog i priznatog Škotskog reda Slobodnih zidara Hrvatske prijeti – stečaj, čije otvaranje je na Trgovačkom sudu u Zagrebu predložila Fina jer ima 17.505 kuna nepodmirenih obveza.

Iako bi se stečaj trebao predložiti nakon 120 dana neprekidne blokade računa, što je često, ali ne i uvijek slučaj, ovdje se čekalo više od 300 dana. Fina navodi da ta udruga nema zaposlenih, ali i da ne raspolaže podacima o njezinoj eventualnoj imovini, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak napravio je zagrebački Trgovački sud koji je pozvao vjerovnike koji eventualno također žele predložiti otvaranje stečaja da to i učine, ali uz jedna uvjet – onda moraju predujmiti sredstva za namirenje troškova postupka.

Sud je pozvao i zadnjeg predsjednika te udruge, da dostavi popis njezine imovine, koji mora biti ovjeren kod javnog bilježnika. Ako se nitko od vjerovnika ne javi da je zainteresiran za provođenje tog postupka i ne uplati predujam, ili predsjednik ne dostavi traženi popis imovine, ili iz tog popisa proizlazi da udruga nema imovine, sud će provesti skraćeni stečajni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da će stečaj istovremeno otvoriti i zatvoriti, nakon čega će se Vrhovno vijeće 33. stupnja i posljednjeg stupnja drevnog i priznatog Škotskog reda Slobodnih zidara Hrvatske izbrisati iz Registra udruga i više neće postojati.

Ta masonska udruga osnovana je sredinom 2017. godine, a mandat je posljednjem predsjedniku trajao je do sredine prošle godine. Nakon toga nema nikakvih podataka da je održana skupština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo