'Povreda vojne stege' /

Hrvatski vojnik pao na alkotestu tijekom NATO-ve misije u Poljskoj: prijete mu sankcije?

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Pripadnik 1. hrvatskog kontingenta koji je nedavno ispraćen u Poljsku, za kojeg je ministar Krstičević rekao da ide u utakmicu s najboljima, pao je na alkotestu

19.10.2017.
17:41
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Kako je MORH potvrdio tportalu, pripadnik Vojne policije bio je pod utjecajem alokohola prilikom povratka u bazu. Zadržali su ga poljski kolege, ubrzo ga pustivši. MORH je potvrdio da je do incidenta zaista došlo.

"Prilikom povratka u bazu Bemowo Piskie Area (BPTA) u Poljskoj, u kojoj je smješten 1. hrvatski kontingent NATO-ve aktivnosti pojačane prednje prisutnosti i gdje na ulasku u bazu pripadnici vojne policije Oružanih snaga Republike Poljske provode rutinsku kontrolu alkotestiranja, jedan vojni policajac, pripadnik HRVCON-a, zbog pozitivnog alkotesta kratko je zadržan te ubrzo vraćen u postrojbu", izjavili su iz Ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv dotičnog pripadnika Vojne policije pokrenut je postupak zbog "povrede vojne stege". MORH nije izravno odgovorio prijete li mu sankcije zbog nedoličnog ponašanja, donosi tportal.

Podsjetimo, 1. hrvatski kontingent u NATO-vu misiju u Poljskoj nedavno je ispratio potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, kazavši tom prilikom da će hrvatski vojnici u Poljskoj "igrati utakmicu protiv najboljih, za što rijetko imaju priliku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo