PREMA ODLUCI MINISTRA / Hrvatski vojnici danima pomažu u Sloveniji. MORH im povećao naknadu na 80 eura

Image
Foto: Ziga Zivulovic jr./F.A. BOBO

MORH podsjeća da su pripadnici Hrvatske vojske od 8. kolovoza angažirani u Sloveniji na pružanju humanitarne pomoći u uklanjanju posljedica olujnog nevremena na rijeci Savinja. Posljedice nevremena uklanjaju uz pomoć inženjerijskih strojeva među kojima su utovarivač, kopač, kopač-utovarivač...

12.8.2023.
13:35
Ziga Zivulovic jr./F.A. BOBO
VOYO logo

Pripadnicima Hrvatske vojske koji danima pružaju humanitarnu pomoć u uklanjanju posljedica olujnog nevremena i poplava koje su pogodile Sloveniju naknada je povećana na 80 eura neto, izvijestilo je u subotu Ministarstvo obrane.

Naknada je povećana sukladno Odluci ministra obrane o ostvarivanju prava na naknadu pripadnicima Oružanih snaga angažiranima u pružanju pomoći civilnim institucijama, službama i stanovništvu u slučaju velikih katastrofa i velikih nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalu pripadnicima Hrvatske vojske uputio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ističući da su Hrvatsku ponovo učinili ponosnom.

"U ime Vlade Republike Hrvatske zahvaljujem vam na pokazanom prijateljstvu, spremnosti i profesionalizmu dok pomažete Sloveniji u borbi s katastrofalnim posljedicama poplava koje su pogodile tu zemlju. Suosjećamo s našim prijateljima u ovoj teškoj situaciji, a upravo vi svojim prisustvom dokazujete kako se na Hrvatsku vojsku svi uvijek možemo uvijek osloniti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
FOND SOLIDARNOSTI /

Zbog strašnih poplava Sloveniji iz EU stiže 100 milijuna eura pomoći. Područje obišla i Ursula von der Leyen

Image
FOND SOLIDARNOSTI /

Zbog strašnih poplava Sloveniji iz EU stiže 100 milijuna eura pomoći. Područje obišla i Ursula von der Leyen

Istaknuo je i da svakodnevno prate sve njihove aktivnosti u Sloveniji te su ponosni na vještine i znanja koje pokazuju. "Hrvatska uistinu ima modernu vojsku sposobno odgovoriti na sve izazove koji se pred nju postave”, istaknuo je Plenković.

MORH podsjeća da su pripadnici Hrvatske vojske od 8. kolovoza angažirani u Sloveniji na pružanju humanitarne pomoći u uklanjanju posljedica olujnog nevremena na rijeci Savinja. Posljedice nevremena uklanjaju uz pomoć inženjerijskih strojeva među kojima su utovarivač, kopač, kopač-utovarivač, samoistovarivač, labudica i dvije prikolice za prijevoz inženjerijskih strojeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pružanju pomoći Sloveniji sudjelovali su i pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s helikopterom Mi-171Sh koji su 6. kolovoza u Donjoj Bistrici kod Lendave bili angažirani na aktivnostima prenošenja betonskih blokova za stvaranje barijera za suzbijanje poplava.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Voda u Sloveniji se povlači i otkriva katastrofalne posljedice: Građani spašavaju što mogu, ali toga je malo...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo