Čilić na Karlovića /

Hrvatski kvartet u polufinalima: Čilić, Karlović, Konjuh i Vekić među zadnjih četiri

Image
Foto: AP Images

Odlični rezultati hrvatskih tenisača u prvom travnatom tjednu sezone. Čak četvero njih prošlo je u polufinale na ATP odnosno WTA turnirima

16.6.2017.
16:02
AP Images
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u polufinale WTA turnira u Nottinghamu nakon što je u petak pobijedila Grkinju Mariu Sakkari sa 6-2, 6-3 poslije sat i 14 minuta igre.

Vekić je prohujala kroz prvi set, tri puta je oduzela servis protivnici, ali na početku drugog seta Sakkari ju je iznenadila, došavši do "breaka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Hrvatica je brzo vratila izgubljeni servis, te je poravnala na 2-2, a novi "break" napravila je u osmom gemu te je tako došla u priliku da servira za meč.

Grkinja Sakkari povela je 30-0, ali Vekić je ipak zadržala koncentraciju i drugu meć-loptu pretvorila je u pobjedu, pa sada Vekić vodi sa 2-1 u međusobnim dvobojima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu Vekić će igrati protiv bolje iz susreta Čehinje Lucije Šafarove i Bugarke Cvetane Pironkove.

Uvjerljivo i Karlović, slijedi Čilić

Hrvatski tenisač 38-godišnji Ivo Karlović, koji je treći nositelj na ATP turniru u s-Hertogenboschu, plasirao se u polufinale nakon što je u petak pobijedio 65. igrača svijeta Rusa Danila Medvedeva sa 6-4, 6-4.

Karlović je na terenu proveo 58 minuta, odnosno minutu više negoli dan ranije protiv Amerikanca Kozlova, te je ponovno bio dominantan na svom servisu, protiv kojeg je Medvedev uspio osvojiti tek devet poena. Ruski tenisač nije imao niti jednu priliku za "break", a Karlović je iskoristio dvije od tri šanse.

Karlović će u polufinalu na MarinaČilića, koji je sa 6:3, 7:5 svladao kanadskog igrača Vaseka Pospisila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh spasila pet meč-lopti

U polufinalu je i AnaKonjuh. Mlada Dubrovkinja prošla je sito i rešeto protiv Ruskinje Jevgenije Rodine. Nakon velike borbe u više od dva i pol sata te nekoliko povrataka, Konjuh je slavila u tie-breaku odlučujućeg seta, i to rezultatom 12:10, spašivši čak pet meč-lopti.

Prvi je set dobila 6:3, da bi drugi izgubila u tie-breaku, koji se igrao i u odlučujućem setu, gdje je Konjuh ipak bila spretnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za finale Hertogenboscha igrat će protiv Vihljanceve, još jedne Ruskinje.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo