Artt.hr /

Hrvatski telekom u MSU-u predstavio prvi digitalni muzej u Hrvatskoj

Izloženi su najbolji uradci u polju suvremene umjetnosti kreatora koji su se u posljednjih deset godina prijavili na natječaj 'HT nagrada – MSU Zagreb'

6.3.2017.
15:21
VOYO logo

Povodom deset uspješnih godina suradnje HT-a i MSU-a, Hrvatski telekom je u petak, trećeg ožujka, u Muzeju suvremene umjetnosti predstavio projekt Artt.hr, prvi digitalni muzej u Hrvatskoj. Radi se o objedinjenju najboljih radova onih autora koji su se u posljednjih deset godina odazvali natječaju "HT nagrada – MSU Zagreb". Ukupno gledajući, na spomenuti je natječaj prijavljeno preko dvije tisuće i tristo radova, a izloženo je njih 355. Čak 27 radova nagrađeno je i otkupljeno.

Medijima su se na konferenciji obratili Snježana Pintarić (ravnateljica MSU-a), Boris Drilo (član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije) i Juri Armanda (autor Artt.hr digitalnog muzeja te vizualnog identiteta HT nagrade).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova suradnja uvelike doprinosi razvoju hrvatske umjetničke scene i pokazuje da kultura i gospodarstvo mogu funkcionirati zajedno i to na vrlo produktivan način. Osim što smo umjetnicima dali potporu i poticaj za daljnji rad, naš je partner, Hrvatski telekom, kulturnoj publici dao pogled u recentnu umjetničku produkciju, a možemo se složiti da time profitira ukupno društvo", rekla je Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a.

"HT je definitivno predvodnik digitalizacije, a ona je pak temelj napretka, zato smo sigurni da ćemo hrvatsku suvremenu umjetnost približiti široj publici. Upravo smo ulaganjem u kulturu svojim građanima pružili jednostavniji i veći prustup umjetnosti", kazao je Boris Drilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Hrvatski je telekom vodeća tvrtka u Hrvatskoj u svom sektoru te je u zadnjih 10 godina investirao više od 30 milijuna kuna u jačanje hrvatske kulturne scene. Od toga je 12.5 milijuna kuna uloženo upravo u projekt HT nagrada - MSU Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo